فروشگاه اینترنتی صنایع دستی چرم نیما
Leather Craft Shop Nima
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 خرداد 1392برچسب:جوک های مردم برای مناظره اول!, توسط نیما ذاکری سعید |
در پی اعتراض تعدادی از نامزدهای ریاست جمهوری که روز جمعه در اولین مناظره صدا و سیما شرکت کرده بودند، پیامک های طنز بین مردم تبادل شد.
به گزارش افکارنیوز، در برخی از آین پیامک ها آمده است:

برنامه بعدی مناظره صدا و سیما، مسابقه "ماست خوری" و "شیرین کاری" نامزدها خواهد بود!
و یا صدا و سیما اعلام کرد که نامزدهای محترم فرصت دارند تا ساعت ۲۳ روز شنبه، کاردستی های خود را به نشانی جام جم ارسال کنند!

در پیامکی دیگر آمده است که" به گزارش روابط عمومی صدا و سیما، یکی از برنامه های مناظره بعدی میان نامزدهای محترم، مسابقه پازل و نقاشی با مداد شمعی خواهد بود که باید خود را آماده کنند!

در لطیفه ای دیگر، گفته می شود که مجری مناظره بعدی، عمو پورنگ خواهد بود!
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 12 خرداد 1392برچسب:نمايشگاه ملي صنايع دستي در تهران برگزار مي شود, توسط نیما ذاکری سعید |

به مناسبت گراميداشت هفته صنايع دستي:
نمايشگاه ملي صنايع دستي در تهران برگزار مي شود
 
 
 
معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از برپايي نمايشگاه ملي صنايع دستي به مناسبت بزرگداشت 20 خرداد (10 ژوئن) روز جهاني صنايع دستي خبر داد.

به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري دکتر محمد شريف ملک زاده افزود: اين نمايشگاه به منظور حمايت و معرفي صنايع دستي کشورمان از 16 تا 21 خرداد ماه جاري در محل دائمي نمايشگاه بين المللي تهران برگزار مي شود.
او خاطر نشان کرد: در اين نمايشگاه که در فضايي بالغ بر 15 هزار مترمربع و در قالب بيش از 600 غرفه برپا مي شود، هنرمندان و صنعتگران 31 استان کشور آثار خود را به شکل توليد زنده و غرفه فروش به نمايش مي گذارند.
دکتر ملک زاده با بيان اينکه عشاير مختلف از سراسر کشور با برپايي چادرهاي عشايري آداب و رسوم خود را در فضاي باز اين نمايشگاه معرفي خواهند کرد يادآورد شد: در پايان نمايشگاه ملي صنايع دستي از هنرمندان شاخص و پيشکسوت تجليل و غرفه برتر معرفي مي شود.
نمايشگاه روز جهاني صنايع دستي از تاريخ 16 الي 21 خرداد ماه در محل دايمي نمايشگاههاي بين المللي تهران و با حضضور هنرمندان كليه استانها برگزار ميشود و علاقمندان ميتوانند هر روز براي ديدن و خريد محصولات صنايع دستي مراجعه نمايند.

 

نمايشگاه روز جهاني صنايع دستي كه هر ساله در تهران و با حضور هنرمندان كليه استانها برگزار ميشد امسال دستخوش فراز و نشيب هاي فراواني گرديده يكي از فراز و نشيب ها مصادف شدن با انتخابات رياست جمهوري و ديگري نداشتن بودجه كافي سازمان ميراث فرهنگي ،صنايع دستي و گردشگري و از روي ديگر خبرهايي حاكي از آن دارد كه اين نمايشگاه را به صورت اجاره در اختيار هنرمندان قرار دهند اين صحبت ها ، سخناني ست كه اين چند روزه از مسئولان به گوش رسيده و جالب تر از همه اينكه اين نمايشگاه به صورت منطقه اي برگزار ميشود و در چند شهر هنرمندان قرار است حضور يابند كه اين خود جذابيت نمايشگاه را به خودي خود كمرنگ ميكند .

حال يك سوال از مسئولان سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري به راحتي در ورزشگاه يكصد هزار نفري مراسم برگزار ميكنيد و به راحتي در ورزشگاه دوازده هزار نفري مراسم برگزار ميكنيد و به راحتي و راحتي در كجاها كه خرجهاي آنچناني ! حال كه به اين روز بزرگ براي هنرمندان كشور رسيديم كف گير به ته ديگ خورد ؟



شهردار تهران که حالا دیگر یکی از نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری است تا پایان انتخابات به مرخصی رفت تا شهر را معاونان او اداره کنند. رئیس شورای شهر تهران در حالی این موضوع را در جلسه غیرعلنی امروز شورا اعلام کرد که برخی اعضای شورا معترض بودند که چرا این مرخصی به تایید آنان نرسیده است.

مهدی چمران زمانی به موضوع مرخصی محمدباقر قالیباف پرداخت که رئیس کمیسیون عمران شورا قصد داشت از شهردار تهران سوال کند اما رئیس شورا گفت قالیباف برای شرکت در انتخابات درخواست مرخصی 20 روزه به شورا ارائه کرده که مورد موافقت قرار گرفته است.
 
پرسش حمزه شکیب از شهردار تهران درباره لزوم کنترل مضاعف شهرداری تهران برای ساخت و ساز در شهر بود. با اینکه چمران به شکیب پیشنهاد کرد که می‌تواند سوال خود را از معاون شهرسازی بپرسد اما رئیس کمیسیون عمران شورا ترجیح داد که تا زمان بازگشت قالیباف از مرخصی صبر کند.
 
علت صبوری کردن شکیب تا آن زمان از زبان خودش به همکاران‌اش اعلام شد. او می‌گوید بارها این سوال را از معاون شهرسازی پرسیده اما جواب قانع‌کننده‌ای دریافت نکرده است. به گفته رئییس کمیسیون عمران شورا بررسی اسناد نشان می‌دهد کنترل مضاعف توسط شهرداری برساخت و ساز‌های شهر در زمان شهرداران قبلی وجود داشته ولی در چند سال اخیر، شهرداری از انجام این کار شانه خالی می‌کند و حتی بارها به صورت مکتوب در پاسخ‌ها آورده‌اند که شهرداری دراین زمینه مسوولیتی ندارد.
 
به گفته او قانون مقررات ملی ساختمان پیگیری هرگونه تخلف در ساخت و ساز را برعهده شهرداری قرار داده است. شکیب در ادامه به صورت تلویحی از مرخصی قالیباف هم گله کرد چرا که به عقیده او شهردار یک وظایفی در قابل شهر تهران دارد و این مسئله یک موضوع مهم است که باید به‌گونه‌ای حل شود.
 
سخنگوی شورای شهر هم در ادامه به معترضان مرخصی شهردار تهران پیوست. خسرو دانشجو خواستار تعیین تکلیف قانونی رسیدگی به امورات جاری شهر تهران شد و بعد هم معترض رئیس شورا شد و از او پرسید مگر نباید مرخصی شهردار به تایید اعضای شورای شهر برسد؟
 
دانشجو می‌گوید 20 روز زمان زیادی است و بنابراین باید مشخص شود بعد از شهردار شهر به وسیله چه کسی اداره می‌شود؟ رئیس شورای شهر در مقام پاسخگویی به دانشجو خلاء‌های قانونی در این زمینه را پیش کشید و گفت قانون مشخص نکرده در صورت مرخصی رفتن شهردار چه کسی مسئول شهرداری است.
 
به گفته چمران شورای شهر تنها در صورتی که شهردار از شهرداری برود می‌تواند سرپرست شهرداری را برای مدت 3 ماه معرفی و تعیین کند؛ مانند سال 84 که سعید لو معاون مالی و اداری شهرداری تهران از سوی شورای شهر برای سرپرستی موقت شهرداری تهران در آن سال معرفی و تایید شد.
 
رئیس شورا راهکاری پیش پای بقیه اعضا گذاشت و گفت در شرایط فعلی که قالیباف مرخصی زمان‌داری گرفته و قائم مقام هم ندارند معاونین شهردار براساس مسوولیت‌هایی که بر عهده دارند پاسخگوی امورات جاری شهر‌اند. بر اساس گزارشی که روابط عمومی شورای شهر از این جلسه غیرعلنی ارائه کرده است گویا اعضای شورا دیگر اعتراضی به این موضوع نکرده‌اند و شهر همچنان بدون شهردار اداره می‌شود.

 

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 5 خرداد 1392برچسب:برگزاري نمايشگاه خط نقاشي در نگارخانه جهان نما, توسط نیما ذاکری سعید |


برگزاري نمايشگاه خط نقاشي در نگارخانه جهان نما



نمايشگاهي از آثار خط نقاشي کامبيز عبدل زاده در نگارخانه جهان نماي مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران برگزار شده است.


به نقل از روابط عمومي مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران در اين نمايشگاه تعداد 30 اثر از هنر زيباي نقاشي خط توسط اين هنرمند که مدت 15 سال است در اين رشته فعاليت مي کند، در معرض ديد عموم قرار گرفته است.

نقاشيخط شيوه‌اي است در نقاشي مدرن و خوشنويسي معاصر ايراني که به تدريج در دهه سي و چهل خورشيدي توسط برخي از خوشنويسان و نقاشان ايراني شکل گرفت؛ آنان به ترکيبي از خطاطي و نقاشي دست زدند از اين رو به اين شيوه گاهي خطاشي و خط نقاشي هم مي‌گويند.

مکتب سقاخانه در نقاشي معاصر ايران خاستگاه اصلي زيباشناسي و نوآوري معاصر، در خوشنويسي و پيدايش نقاشيخط بوده است. فرامرز پيلارام، رضا مافي، حسين زنده‌رودي، نصرالله افجه‌اي و محمد احصايي در پيدايش و پيشبرد اين هنر در ايران موثر بوده‌اند. رضا مافي در هنر نقاشيخط پيشگام بود و در اين زمينه به موفقيت بزرگي نائل آمد و برخي او را اولين هنرمند خوشنويسي مي‌دانند که بر بوم نقاشي، خط نوشته‌است.

علاقه مندان و هنردوستان جهت بازديد از اين نمايشگاه مي توانند تا 10 خرداد ماه همه روزه از ساعت 9 تا 18 به نگارخانه جهان نماي مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران واقع در ميدان شهيد باهنر (نياوران) مراجعه کنند.

 

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 5 خرداد 1392برچسب:نمایشگاه فروش صنایع دستی و سوغات , توسط نیما ذاکری سعید |

قابل توجه دوستان عزیز برای شرکت در نمایشگاه صنایع دستی و سوغات شهر بجنورد 10 الی 18 خرداد ماه برای اطلاعات بیشتر میتوانید با شماره : 09149459662 و یا با شماره 02636334970 تماس حاصل فرمایید .

 

نوشته شده در تاريخ شنبه 4 خرداد 1392برچسب:نخستين همايش گردشگري اقوام ايراني آغاز شد, توسط نیما ذاکری سعید |


نخستين همايش گردشگري اقوام ايراني آغاز شد



نخستين همايش ملي گردشگري اقوام ايراني از صبح امروز (4 خرداد) در شهر سوخته استان سيستان و بلوچستان آغاز شد.


  در آييين افتتاح اين همايش دکتر محمد شريف ملک زاده، معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، مسوولين سازمان ميراث فرهنگي و مقامات استاني حضور داشتند.

گفتني است، اجراي موسيقي محلي، حضور اقوام ايراني با لباس هاي بومي، برپايي غرفه هاي عرضه و معرفي صنايع دستي و طبخ غذاها و شيريني هاي مناطق مختلف از جمله برنامه هاي ويژه نخستين روز همايش گردشگري اقوام ايراني بود.

يادآور مي شود، اين همايش که طي امروز (4 خرداد) در شهر سوخته استان سيستان و بلوچستان برپا خواهد بود، صنعتگران، هنرمندان و کارشناسان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ۳۱ استان کشور شرکت دارند.

شايان ذکر است، شهر سوخته با قدمت پنج هزار سال يکي از آثار باستاني مهم ايران اسلامي در ۵۶ کيلومتري زابل در محور زابل- زاهدان واقع شده است.

نوشته شده در تاريخ شنبه 4 خرداد 1392برچسب:نمایشگاه روزجهانی صنایع دستی برگزار میشود , توسط نیما ذاکری سعید |

نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی که ره ساله در 20 خرداد برگزار میشد امسال با توجه به انتخابات ریاست جمهوری زود تر برگزار میشود تاریخ نمایشگاه 16 الی 20 خرداد ماه میباشد

 

نوشته شده در تاريخ جمعه 3 خرداد 1392برچسب:معاون جديد ميراث فرهنگي کشور منصوب شد, توسط نیما ذاکری سعید |






دکتر محمد شريف ملک زاده معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري طي حکمي دکترآتوسا مومني را به عنوان معاون ميراث فرهنگي کشور منصوب کرد.

به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در بخشي از اين حکم آمده است:
"سرکار خانم آتوسا مومني،نظر به تعهد ،تخصص و تجربيات ارزشمند سرکار به موجب اين حکم به عنوان معاون ميراث فرهنگي سازمان منصوب مي گرديد.
توفيق شما را در خدمت به نظام مقدس جمهوري اسلامي ايران و تحقق اهداف و برنامه هاي سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري کشور از خداوند متعال خواستارم."
بر اساس اين گزارش مسعود علويان صدر نيز به عنوان مشاور ميراث فرهنگي معرفي شد.

 

پس از آن سحرگاه سخت و بعد از نماز آخر چگونه مانند فرشته ها پر کشیدی و بی درد چشمانت را فرو بستی  یادت جاودان و نامت تا ابد در یاد همگان . نه سال از آن سحرگاه گذشت و نامت هنوز بر سر زبانه پدر .

 



 



همايش گردشگري اقوام ايراني در شهر سوخته برگزار مي شود



همايش گردشگري اقوام ايراني با حضور دکتر محمد شريف ملک زاده معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از روز جمعه(3 خرداد) در شهر سوخته آغاز مي شود.

به گزارش مرکز روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري اين همايش طي روزهاي جمعه و شنبه(3 و 4 خرداد) در منطقه شهر سوخته، استان سيستان و بلوچستان با حضور مسئولان سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و مقامان استاني برگزار خواهد شد.
شايان ذکر است، افتتاح نمايشگاه صنايع دستي استان ها، اجراي موسيقي محلي استان ها و همچنين نمايش آثار شاخص شهر سوخته از جمله، ادوات جراحي جمجمه، سفالينه بز متحرک، چشم مصنوعي و خط کش تخته بازي، از ديگر برنامه هاي جنبي اين همايش است.
يادآور مي شود، همايش گردشگري اقوام ايراني با هدف شناسايي و معرفي ظرفيت هاي بي بديل و داشته هاي ارزشمند اقوام ايراني و استفاده از اين مواريث گرانبها در توسعه گردشگري برگزار خواهد شد.

 

نوشته شده در تاريخ جمعه 3 خرداد 1392برچسب:تصاوير/ خداحافظي هاشمي با اعضاي ستادش, توسط نیما ذاکری سعید |

شب گذشته جلسه خداحافظي آيت الله هاشمي رفسنجاني با اعضاي ستادش برگزار شد. رييس مجمع تشخيص مصلحت نظام در اين جلسه از فعالين ستاد انتخاباتي خود تشكر و تجليل كرد. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

اولین سخنرانی هاشمی پس از عدم احراز صلاحیت: وجدانم راحت و آسوده است
عصر جمعه اصلا قصد نامزدي نداشتم و قبلا اطلاع داده بودم كه آماده نامزد شدن نيستم ولي با توجه به مراجعات فراواني كه از ماهها قبل از انتخابات بويژه در روزهاي منتهي به پايان مهلت ثبت نام داشتم كه از همة قشرهاي كشور و صنوف مختلف بودند و بويژه شخصيت‌ها و بزرگاني از قم، مشهد، نجف كه شايد در وقت مناسبي به آن پرداخته شود، نهايتاً احساس كردم مقاومت در مقابل اين حجم زياد از درخواست‌ها نوعي استبداد به راي است

به گزارش آخرین ، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به تشريح علل ثبت‌نام خود در اين دوره از انتخابات پرداخت و گفت: عصر جمعه اصلا قصد نامزدي نداشتم و قبلا اطلاع داده بودم كه آماده نامزد شدن نيستم ولي با توجه به مراجعات فراواني كه از ماهها قبل از انتخابات بويژه در روزهاي منتهي به پايان مهلت ثبت نام داشتم وارد انتخابات شدم و اكنون نيز در شرايط بوجود آمده، وجدانم راحت و آسوده است و براي همه دعاي خير و توفيق دارم.

 آيت الله هاشمي رفسنجاني، در ديدار مسئولان و اعضاي ستاد انتخاباتي خود گفت: جامعه امروز، نياز به وحدت و آرامش براي عبور از شرايط دشوار كنوني را دارد و بايد ضمن پرهيز از نااميدي با روحيه اميد و آرامش و اتخاذ تصميمات جهادي،عقلايي براي حل تدريجي مشكلات كشور چاره‌انديشي كرد.

وی افزود: تلاش كنيم تا حماسه سياسي مدنظر رهبري ايجاد شود تا بتواند مقدمه‌اي براي حماسه اقتصادي در كشور باشد.

هاشمی ادامه داد: با توجه به شرايط موجودكشور، دولت آينده ميراث دار سوء مديريت‌هاي سالهاي اخير و تحريم هاي ظالمانه، مشكلات و معضلات بسياري در همه عرصه‌ها بويژه اقتصادي و سياسي خواهد بود و هركس بتواند شانه خود را زير بار سنگين مسئوليت‌ها و حل مشكلات داده و رسالت آنرا قبول كند بايد قدردان بود و به وي كمك كرد.

رئيس مجمع تشخيص مصلحت نظام، با تشكر و قدرداني از تلاشهاي خالصانه و خودجودش مبتني بر احساس وظيفه و تكليف مسئولان و اعضاي ستاد انتخاباتي خود در سراسر كشور اعم از نيروهاي معتدل و متعهد اصولگرا و اصلاح طلب و مستقل كه با دست‌ خالي و انگيزه‌هاي شخصي و احساس وظيفه در اين مدت كوتاه متقبل زحمت و هزينه شدند به تشريح علل ثبت‌نام خود در اين دوره از انتخابات پرداخت و گفت: عصر جمعه اصلا قصد نامزدي نداشتم و قبلا اطلاع داده بودم كه آماده نامزد شدن نيستم ولي با توجه به مراجعات فراواني كه از ماهها قبل از انتخابات بويژه در روزهاي منتهي به پايان مهلت ثبت نام داشتم كه از همة قشرهاي كشور و صنوف مختلف بودند و بويژه شخصيت‌ها و بزرگاني از قم، مشهد، نجف كه شايد در وقت مناسبي به آن پرداخته شود، نهايتاً احساس كردم مقاومت در مقابل اين حجم زياد از درخواست‌ها نوعي استبداد به راي است لذا به رغم آگاهي از مشكلات پيش رو و موانع موجود و تشديد حجم تهمت‌ها و تخريب‌ها براي اينكه در نزد خدا حجتي داشته باشم و در نزد مردم و تاريخ آينده كشور احساس شرمندگي نكنم پس از ارسال پيام به خدمت رهبري خود را براي خدمت عرضه كردم و اكنون نيز در شرايط بوجود آمده، وجدانم راحت و آسوده است و براي همه دعاي خير و توفيق دارم.

در ابتداي اين ديدار آقاي مهندس جهانگيري به بيان گزارشي از فعاليت‌هاي صورت گرفته در مدت محدود مسئوليت خود به عنوان رئيس ستاد انتخابات پرداخت و افزود: با تشكيل ستادها افراد از گروههاي مختلف، نمايندگان ادوار مجلس شوراي اسلامي، طبقات ضعيف جامعه از سراسر كشور به ابراز احساسات و خوشحالي پرداخته و موجي در كشور ايجاد شد كه انشاء الله ادامه پيدا كرده و باعث ايجاد حماسه سياسي مورد نظر مقام معظم رهبري گردد.

در ادامه حجج‌الاسلام رستگاري، مجيد انصاري،  حميدزاده،  اديب، آقاي دكتر خباز و آقاي دكتر كشاورزيان و آقاي قريشي به بيان نظرات خود پيرامون انتخابات پرداختند و از ايثار و فداكاري آيت الله هاشمي رفسنجاني براي قبول دعوتهاي بي‌شمار و شركت در انتخابات تشكر و قدرداني كردند.

 

هفته گذشته در نشست فعالان میراث‌فرهنگی در بابل، کارشناسان و فعالان میراث‌فرهنگی وضعیت بسیاری از محوطه‌های تاریخی را مورد بررسی قرار دادند.

 اما در این نشست، مجتبی صفری به نبود بودجه لازم برای گسترش سایت موزه گوهرتپه اشاره کرد. به‌گفته این باستان‌شناس، بحث اصلی که در خصوص سایت موزه گوهر تپه وجود دارد نبود بودجه لازم برای گسترش آن و ادامه کاوش‌ها است؛ و این نبود بودجه برای کاوش را در دیگر محوطه‌های استان چون قلعه کش آمل می‌توان مشاهده کرد.
 
او همچنین اعتقاد دارد، اینکه در بسیاری از موارد مطرح می‌شود که کاوش اصولی و نامناسب برای خوانش معماری در گوهر تپه انجام شده و به‌نوعی دوباره سازی می‌شود مربوط به محوطه عباس‌آباد است نه گوهر تپه.
 
این درحالی است که بحث بعدی به مسئله تعیین حریم برمی‌گردد. صفری می‎گوید: «برخلاف دیگر افراد که معتقدند، بیشتر محوطه ها باید تعیین‌حریم شوند من همچنان تاکید دارم که به‌دلیل عدم بودجه‌کافی و نیروی انسانی بعد از تعیین حریم، بسیاری از محوطه ها در معرض حفاری‌های غیر مجاز قرار می‌گیرند که دلیل آن هم به تجهیز نبودن یگان حفاظت شهرستان‌ها برمی‌گردد.»
 
صفری ادامه می‌دهد: «در استان برای جلوگیری از قاچاق اشیاء نیازمند تامین بودجه کافی و منابع انسانی هستیم. هرچند که در شرایط فعلی نیروی یگان حفاظت استان تمام توان‌اش را برای جلوگیری از کاوش‌های غیر مجاز و همین طور قاچاق اشیا انجام داده است که نمونه‌ای از آن را می‌توان به کشفیات قاچاق شهر‌های آمل و قائمشهر اشاره کرد.»
 
گوهر تپه که در نزدیکی بهشهر واقع شده ، یکی از کهن‏ترین تپه‌های باستانی کشور به شمار می‌آید. این تپه دارای لایه‌های تمدنی گسترده ای است. براساس آخرین یافته‌های تیم باستانشناسی سابقه زندگی در این منطقه به بیش از 400 هزار سال می‌رسد. این تپه باستانی با وسعتی بیش از 50 هکتار نشان از استقراری توام با پیشرفت و گسترش داشته است. براساس مستندات به دست آمده ظاهرا این پیشرفت ثمره رقابت میان این منطقه با دیگر محوطه‌های باستانی اطراف خود بوده است.

 

نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 2 خرداد 1392برچسب:از باغچه‌های هگمتانه تا میراث‌ سرشکسته مازندران!, توسط نیما ذاکری سعید |

 

در هفته‌ای که گذشت باز هم سایه شوم تخریب‌ها از سر میراث کم نشد. سبز شدن باغچه روی سر پایتخت افسانه‌ای مادها گلی بود که به سبزه آراسته شد. اما از همدان که بگذریم به میراث مازندران می‌رسیم که همچنان درحال دست و پنجه نرم کردن با معضلاتی است که از نظر فعالان میراث‌فرهنگی جزو لاینفک میراث شده است.

چهارمین نشست فعالان میراث‌فرهنگی درحالی در شهرستان بابل برگزار شد که باستان‌شناسان و فعالان میراث‌فرهنگی، نگرانی خود را از پیشروی خطرات مخربی که حریم آثار و محوطه های تاریخی را تهدید می کند اعلام کردند. این درحالی است که تپه هگمتانه که سال‌هاست از حفاظت‌های نادرست رنج می‌برد، حالا شاهد تبدیل شدن به پارکی با شمشادها و مسیرهای سنگچین شده است.
 
به‌گزارش CHN، شهرداری می‌خواهد محوطه هگمتانه را تبدیل به پارک کند. کارشناسان میراث فرهنگی اما هشدار می‌دهند، این محوطه تاریخی است و این اقدامات تیشه به ریشه تاریخ پیش از اسلام همدان می‌زند.
 
تپه هگمتانه هنوز در گیر و دار مرمت‌های نادرست و حفاظت‌های غلط است که مسئولان به جای اجرای اقدامات مرمتی، تصمیم به بهسازی حریم آن گرفتند. کاشت شمشاد، ایجاد مسیرهای سنگچین، درست کردن سفره هفت سین درست در حریم محوطه تاریخی از جمله برنامه‌های اجرایی مسئولان بوده است.
 
«علی‌رضا ایزدی»، رییس میراث فرهنگی همدان اما هیچ کدام از این اعتراض‌ها را نمی‌پذیرد و به CHN می‌گوید: «هیچ کس دلسوزتر از کارشناسان میراث فرهنگی برای میراث فرهنگی کشور نیست. اگر قرار بود، کوچکترین مشکلی برای محوطه تاریخی هگمتانه ایجاد شود، خود من جلوی آن می‌ایستادم. کاری که تا کنون هم کرده‌ام
 
او در مورد تعریض خیابان مجاور تپه هگمتانه که باعث تخریب بخش‌های قابل توجهی از حمام تاریخی که به تازگی تبدیل به موزه شده است، می‌گوید: «چه کسی گفته تعریض این خیابان به آثار تاریخی صدمه وارد می کند؟ این ادعا غلط است و ما نمی‌گذاریم این اتفاق بیافتد
 
مشاهدات خبرنگار CHN، اما گویای آن است که تپه هگمتانه کم کم دارد از شکل تاریخی خود خارج و فضای آن شبیه پارک می‌شود. نرده‌هایی که روی عرصه کار گذاشته بودند، تا محدوده عرصه محوطه را کاملا مشخص کنند، به تدریج برداشته و باغچه با معابر سنگچین در محوطه ایجاد شده که احتمال آسیب رسیدن به بنا را تشدید می‌کند.
خطر در کمین رویای بابل!
رویای بابل با حفظ میراث‌ منحصربه‌فردی که دارد محقق می‌شود. اما در سال‌های اخیر، روند تخریب مهمترین آثار تاریخی شهرستان بابل رو به افزایش گذاشته است. به‌طوری‌که تاکنون خبرسازی‌های موردی توسط فعالان میراث‌فرهنگی این استان هیچ نتیجه‌ای را در برنداشته است. حضور فعالان میراث‌فرهنگی در آثار و بناهای تاریخی، سبب شد که یکبار دیگر فعالان میراث‌فرهنگی سراسر کشور با پرونده‌ای درخطر به نام بابل مواجه شوند!
 
درحال‌حاضر بافت تاریخی شهرستان بابل و بسیاری از تک بناهای این شهر تاریخی در معرض تخریب قرار گرفته‌اند. حتی عظیمی پا را فراتر از میراث‌بابل می‌گذارد به وضعیت نابسامان محوطه‌ها و آثار تاریخی مازندران تاکید می‌کند.
 
به‌گفته او، باتوجه به اینکه غار هوتو ـ‌کمربند جزو مکان‌های مهم دنیا محسوب می‌شود و محوطه‌‌ای بسیار مهم محسوب می‌شود اما درحال‌حاضر شاهد کار گذاشتن میل‌های بتنی در حریم تاریخی این محوطه‌ ارزشمند هستیم. این درحالی است که وقتی این اثر به ثبت رسید تاکید شد که در حریم آن زراعت و ساخت و ساز ممنوع است.
 
به‌گفته او، تنها غار هوتو نیست که هرروز توسط بخشی از اهالی شخم میخورد و از بین می‌رود. غار اسپهد خورشید به ‌عنوان بلندترین غار طبیعی جهان به‌دلیل برداشت شدید شن و ماسه، آلودگی صوتی ناشی از تیراندازی‌های پادگان‌‌های نظامی، شرایط بسیار نگران‌کننده‏ای را سپری میکند به‌طوری‌که هرلحظه خطر ریزش غار احتمال می‌رود.
 
همچنین این فعال‌میراث‌فرهنگی به وضعیت نابسمان مجموعه عباس‌آباد ه به‌لحاظ نگهداری و حفاظت درشرایط مناسبی قرار ندارد اشاره کرد. و عبور کامیون‌های سنگین از روی بند عباس‌آباد را اتفاقی ناگوار دانست که هنوز هیچ واکنشی را در متولیان میراث‌فرهنگی ایجاد نکرده است.
 
تپه حسنک در معرض‌ نابودی!
 
روزی نیست که در جریان تسطیح اراضی و ساخت انواع کانال‌ها و تالارهای عروسی عرصه و حریم تپه حسنک مورد دست اندازی و تجاوز قرار نگیرد. اما گویی صدای بلدوزرها به‌ گوش شنوایی نمی‌رسد. باستان‌شناسان اعلام می‌کنند تپه حسنک بدون آنکه مورد بررسی و مطالعات باستان‌شناسی قرار گیرد هم‌اکنون در شرف نابودی کامل قرار گرفته است.
 
 
به‌گزارشCHN، تپه حسنک برای اولین بار در سال 1984 توسط اورول استین شناسایی شد. در واقع همان زمان مشخص شد که این تپه نوع منحصربه‌فردی از فرهنگ پیش از تاریخ را در خود جای داده است.
 
«احمدرضا فرخ احمدی» باستان‌شناس و معاون پیشین میراث‌فرهنگی اداره کل میرا‌ث‌فرهنگی خوزستان در این رابطه به CHN می‌گوید: «تپه باستانی حسنک که در سال 1948 توسط اورول استین شناسائی شد درحال‌حاضر با بی توجهی نهادهای متولی در شرف نابودی کامل قرار گرفته است».
 
او ادامه می‌دهد: «این تپه نوع منحصر فردی از فرهنگ پیش از تاریخ است که از ترکیب تمدن شوش و تل بکون فارس بوجود آمده که از این نمونه تنها یک تپه در دشت بهبهان باقی مانده، مابقی در سال‌های اخیر در جریان تسطیح اراضی و گسترش صنعت نابود شده‌اند.»
 
کشف بقایای معماری مذهبی در تپه پنج‌پیران لاهیجان
بررسی‌های باستانشناسی در شهرستان لاهیجان و نواحی اطراف آن سابقه تاریخی این منطقه را به هزاره اول قبل ازمیلاد رسانده است. درحال‌حاضر قدیمی‌ترین اثر تاریخی این شهرستان شامل گورستان باستانی قبرستان لنگه در روستای چهلستون (هزاره اول ق.م) و بقایای قلعه دیزبن (قرن سوم وچهارم) در روستای دیزبن می‌شود.
 
«ولی جهانی» سرپرست هیات باستان‌شناسی در این رابطه به خبرگزاری میراث‌فرهنگی می‌گوید: این تپه تاریخی نخستین بار توسط کارشناسان باستان شناس اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی وگردشگری گیلان در راستای طرح مستند سازی آثار فرهنگی تاریخی استان گیلان در سال 1386 مورد شناسایی و بررسی قرار گرفت و در همان سال به شماره 20436 تاریخ 12/10/1386 تحت عنوان تپه تاریخی پنج پیران در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
 
به‌گفته وی، تپه تاریخی پنج‌پیران در مختصات جغرافیایی 37 درجه و 12 دقیقه و 5/3 ثانیه عرض شمالی و 49 درجه و 59 دقیقه و 5/29 ثانیه طول شرقی نسبت به سطح آب دریاهای آزاد قرار دارد و در حدود 5/1 متر از سطح زمین های اطراف بلندتر است. تپه‌‌ای تقریباً مسطح و سطح آن پوشیده از گیاهان انبوه همراه با خار و خاشاک و درختان آزاد است که حرکت را روی تپه مشکل می‌کند.
 
حفاری‌های غیرمجاز مورچان را به ستوه آورد
حفاری‌ غیرمجاز و پیشروی کشاورزی تا پای قلعه تاریخی مورچان باز هم زمینه تخریب یک اثر تاریخی دیگر را فراهم آورد. این قلعه تاریخی که در شمال غربی شهر کاشان و در منطقه ای بین راوند ـ ‌نوش آباد قرار دارد روزی نیست که دستخوش تهدیدات عوامل انسانی قرار نگیرد.
 
قلعه مورچان از جمله بناهای تاریخی منطقه کاشان است. در نزدیکی راوند هنوز می‌توان بخش‌هایی از دیوارهای به‌جا مانده از این قلعه تاریخی را مشاهده کرد. با این وجود گفته می‌شود، قدمت تاریخی این بنای باستانی مشخص نیست برخی کارشناسان قلعه مورچان را مربوط به دوره اسلامی اما قبل ازدوره صفویه می‌دانند.
 
«رضا نبی راوندی» فعال در حوزه میراث فرهنگی در اینباره به خبرگزاری میراث‌فرهنگی می‌گوید: «قلعه مورچان یکی از دژ‌های تاریخی راوند کاشان محسوب می‌شود که درحال‌حاضر با مشکلات مختلفی مواجه است. از دژ مورچان جز دیوار‌ه‌ها چیزی باقی‌نمانده است. به‌تازگی طی بازدیدی که از دژ داشتم متوجه عوامل مخربی شدم حفاری‌های غیرمجاز در اطراف آن، نداشتن حریم مشخص و پیشروی کشاورزی تا پای دیوارهای قلعه از جمله اتفاقاتی بود که فضای پیرامون اثر را مورد تهدید قرار می‌داد».
 
نبی راوندی می‌گوید: «با بررسی‌ و مطالعه این قلعه می‌توان به رمزگشایی بخشی از تاریخ منطقه پرداخت. اما جای تعجب است که کارشناسان توجهی به آن ندارند. روند بی‌تفاوتی تا جایی پیش رفته که انواع تخریب‌ها را می‌توان در اطراف قلعه مشاهده کرد.»
 
کاروانسرای ابوالقاسم مخروبه ‌ای در دل شهر بادگیرها
بنای تاریخی دیگری در یزد زباله دانی شد. آب انبار ستی فاطمه، آب انبار مسعودی، بقعه تاریخی ابودرداء، حمام تاریخی قلب بازار، خانه بحری‌ها و ... این بار هم نوبت کاروانسرای ابوالقاسم رسیده است. کاروانسرای مجاور تکیه امیر چخماق که بوی تعفن زباله‌هایش قلب بافت تاریخی یزد را به درد آورده است.
 
هنوز شوک آغاز تخریب بزرگ بافت تاریخی یزد، بر دل و جان دوستداران میراث فرهنگی باقی است که بار دیگر خبر می‌رسد یکی از قدیمی‌ترین کاروانسراهای یزد که در قلب بافت تاریخی شهر قرار دارد، به دلیل متروکه شدن، نبود مرمت‌های ضروری تبدیل به زباله‌دانی شده است.
 
مهدی زمان زاده از فعالان دوستدار میراث فرهنگی یزد در گفت و گو با CHNدرباره این کاروانسرا که به شدت نسبت به وضعیت موجود در یزد معترض است می‌گوید: «کاروانسرای ابوالقاسم با قدمت دوره قاجار در کوچه های همجوار تکیه امیرچخماق یزد قراردارد که هم اکنون با بی محلی خاص متولیان مواجه شده و این بی توجهی دمار از روزگار این اثر تاریخی در آوردهاست.

 

ششمين نمايشگاه بين المللي ماشين آلات و صنعت كيف و كفش و محصولات پوست و چرم 2 الي 5 خرداد ماه در نمايشگاه بين المللي مشهد

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 29 ارديبهشت 1392برچسب:نمايشگاه روز جهاني صنايع دستي برگزار ميشود , توسط نیما ذاکری سعید |

با توجه به خبرهاي رسيده از سازمان ميراث فرهنگي نمايشگاه روز جهاني صنايع دستي برگزار ميشود

 

نوشته شده در تاريخ شنبه 28 ارديبهشت 1392برچسب:همايش هايي كه كم ميروند اما زياد خرج ميشود!, توسط نیما ذاکری سعید |

متاسفانه در روزهاي جديد شاهد همايشهاي مختلفي از سوي يكي از سازمانها هستيم يك روز در استاديوم آزادي يك روز در سالن دوازده هزار نفري و يك روز در........ ؟ دوستان به راستي ميگويند وضع مالي مردم پائين آمده است آيا اين راست است ؟ نه دروغ است ! 

 

ماشالا همه در ناز و نعمتيم !

کارگاه آموزشي ميراث من، کارگاه شاهنامه خواني با موضوع هفت خوان، قصه گويي با موضوع افسانه هاي کهن، کارگاه آموزشي آشنايي با مرمت سفال، کارگاه رنگ به رنگ با تاريخ، بازي با جورچين معماري ايراني، باستان شناسان کوچک، حکاکي به خط ميخي، بازي حافظه با ابنيه و بافت هاي تاريخي، آشنايي با تاريخ معاصر، آشنايي با حفاظت از ميراث طبيعي و نمايشگاه پوشاک مردم شناسي از جمله برنامه هايي بود که با حضور گسترده خانواده ها در مجموعه فرهنگي تاريخي سعد آباد ارايه شد و مورد استقبال چشم گيرعلاقمندان قرار گرفت.
• برگزاري کارگاه آموزشي اجراي طاق و کاربندي
پژوهشکده بنا ها و بافت هاي فرهنگي – تاريخي به مناسبت هفته ميراث فرهنگي کارگاه آموزشي اجراي طاق و کاربندي را به مدت پنج روز برگزار مي کند. استاد خليل کارگر از معماران سنتي و ميراث زنده کشور در اين کارگاه، از شنبه 28 ارديبهشت تا چهارشنبه اول خرداد ماه به صورت عملي يک نمونه طاق و کاربندي را اجرا خواهد نمود. اين کارگاه که فرصتي استثنايي براي علاقه مندان معماري ايراني است در مجموعه فرهنگي تاريخي سعد آباد برگزار مي شود.
• نشست تخصصي استفاده از دانش روباتيک در بنا ها و محوطه هاي تاريخي
پژوهشکده بنا ها و بافت هاي فرهنگي – تاريخي به مناسبت هفته ميراث فرهنگي يک نشست تخصصي تحت عنوان " استفاده از دانش روباتيک در بناها و محوطه هاي تاريخي" برگزار مي کند. اين نشست که با همکاري گروه روباتيک دانشگاه تهران برگزار مي شود امروز – 28 ارديبهشت - از ساعت 14 الي 16 در سالن خليج فارس مجموعه فرهنگي – تاريخي سعد آباد ميزبان تمامي علاقمندان است.
• نخستين همايش فرسودگي زيستي در آثار تاريخي فرهنگي
پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاريخي براي اولين بار همايش بين المللي فرسودگي زيستي در آثار تاريخي فرهنگي را به مناسبت هفته ميراث فرهنگي برگزار مي کند. شرکت کنندگان در اين همايش پژوهشگران و انديشمندان داخلي و خارجي هستند که با بيش از 80 مقاله و پوستر حضور دارند. اين همايش در سالن اجتماعات موزه ملي و از ساعت 9 الي 18 در روز هاي 30 و 31 ارديبهشت ماه برگزار خواهد شد.

صفحه قبل 1 ... 16 17 18 19 20 ... 42 صفحه بعد

.: Weblog Themes By LoxBlog :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.