فروشگاه اینترنتی صنایع دستی چرم نیما
Leather Craft Shop Nima
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 22 خرداد 1392برچسب:آخرین خداحافظی ها با صادق همایونی, توسط نیما ذاکری سعید |

 


 

صادق همایونی پژوهشگر و مردم‌شناس برجسته شیرازی درگذشت. تعزیه در ایران، اثر برگزیده‌سال کشور و برگزیده جشن کتاب فارس، تعزیه و تعزیه‌خوانی به عنوان اولین کتاب در زمینه تعزیه در ایران است
- مرحوم صادق همایونی با پژوهش‌های ارزنده خود پیرامون تعزیه، در محافل تئاتری از معروفیت بسزایی برخوردار بود. از جمله نویسندگان برجسته‌ای بود که تمامی زندگی خویش را صرف شناسایی و معرفی هنر و ادبیات مردمی  کرد و با نگارش و انتشار پژوهش‌های برجسته‌ای پیرامون شبیه‌خوانی و به ویژه تعزیه استان فارس و ادبیات شفاهی دوام و ماندگاری این آثار را موجب شد.
 
مرحوم صادق همایونی که خود از ذوق ادبی سرشاری نیز برخوردار بود به تبعیت از حافظ، شاعر بلندآوازه شیرازی تا پایان عمر، وفادار به یار و دیار ماند و سرانجام از شهر شعر و شعور و عشق به سوی معبود، پر گشود.
 
تعزیه در ایران، اثر برگزیده‌سال کشور و برگزیده جشن کتاب فارس، تعزیه و تعزیه‌خوانی به عنوان اولین کتاب در زمینه تعزیه در ایران، شیراز خاستگاه تعزیه و ترانه‌های محلی فارس چندین مجموعه‌ داستان و شعر و سفرنامه و کتاب‌هایی در باب فرهنگ مردم ازجمله آثار صادق همایونی به شمار می آیند.
 
اداره کل هنرهای نمایشی درگذشت این پژوهشگر برجسته را به کلیه هنرمندان و هنردوستان و علاقه‌مندان به فرهنگ ایرانی تسلیت می‌گوید.
متاسفانه در تعدادی از غرفه های نمایشگاه ملی صنایع دستی محصولات کشورهای دیگر در غرفه تعدادی از هنرمندان به چشم میخورد که متاسفانه مسئولین هیچگونه برخوردی با این غرفه ها نداشته اند و این واقعن تاسف برانگیز خواهد بود که مسئولین نمایشگاه هیچ حرکتی از خود نشان نمیدهند .

 

هر ساله و در جای جای این کره خاکی 10 ژوئن تمامی کشور این را گرامی و نمایشگاههای از تولیدات خود برپا میکنند و در ایران نیز امسال مانند سالهای گذشته این نمایشگاه در محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران برگزار و تا فردا 21 ادامه دارد در همه جای دنیا برای هنر دست ارزش فراوانی قائل میشوند ولی در ایران برعکس اول هنرمند را له میکنند و سپس هنر او را یک هنرمند در ایران برای فروش محصول خود به هزاران نفر هنر خود را ارائه میکند و همه در آخر مانند فردی ناتوان به یک هنرمند نگاه میکنند و سالهاست که جاهایی برای کسانی منفعت داشته باشد هنرمند تاج سر است و در جاهای دیگر هنرمند ارزشی ندارد چرا کشورهای دیگر هنرمندان را میبرند و برای آنها ارزشی هزاران برابری تا ایران قائلند ، ولی افسوس که در ایران هیچ .

روز صنایع دستی بر تمام گمنامان هنر ایران و ایرانی گرامی باد برسد روزی که صنایع دستی ایران جای خود را در نظرها پیدا کند به امید آن روز .

http://www.chn.ir/Images/News/Larg_Pic/18-3-1392/IMAGE635063742659540755.jpg

http://www.chn.ir/Images/News/Larg_Pic/18-3-1392/IMAGE635063742662504774.jpg

http://www.chn.ir/Images/News/Larg_Pic/18-3-1392/IMAGE635063742664688788.jpg

http://www.chn.ir/Images/News/Larg_Pic/18-3-1392/IMAGE635063742667028803.jpg

http://www.chn.ir/Images/News/Larg_Pic/18-3-1392/IMAGE635063742670148823.jpg

http://www.chn.ir/Images/News/Larg_Pic/18-3-1392/IMAGE635063742672956841.jpg

http://www.chn.ir/Images/News/Larg_Pic/18-3-1392/IMAGE635063742697448998.jpg

http://www.chn.ir/Images/News/Larg_Pic/18-3-1392/IMAGE635063742701193022.jpg

 

نوشته شده در تاريخ یک شنبه 19 خرداد 1392برچسب: نمايشگاه سفر در کاخ نياوران افتتاح شد, توسط نیما ذاکری سعید |

 




نمايشگاه سفر با حضور دکتر محمد شريف ملک زاده، معاون اول رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در مجموعه فرهنگي، تاريخي نياوران افتتاح شد.

  اين نمايشگاه که از امروز در مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران کار خود را آغاز کرد به مدت يک ماه ميزبان علاقه مندان خواهد بود و شرکت هاي خدمات گردشگري، آژانس هاي مسافرتي، شرکت هاي هواپيمايي و ... در اين نمايشگاه به معرفي و ارائه خدمات خود مي پردازند.

در اين نمايشگاه حدود 100 غرفه برپا شده است و علاقه مندان مي توانند از امروز به مدت يک ماه از ساعت 16 الي 22 از اين نمايشگاه بازديد کنند.

دکتر ملک زاده بعد از افتتاح نمايشگاه سفر در مجموعه تاريخي فرهنگي نياوران از غرفه هاي برپا شده بازديد کرده و با شرکت کنندگان و دست اندرکاران اين نمايشگاه گفتگو کردند.


گفتني است در مراسم افتتاح اين نمايشگاه دکتر منوچهر جهانيان، معاون گردشگري کشور، مديران کل استان هاي کشور و مديران بخش هاي خصوصي حوزه گردشگري و جمعي از مديران و کارکنان سازمان ميراث فرهنگيٰ، صنايع دستي و گردشگري حضور داشتند

نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی امسال در دقیقه نود و وقت های اضافه قرار شد که برگزار شود آن هم بدون هیچ تبلیغات ! این نمایشگاه که از از 31 استان کشور بیش از 500 هنرمند حضور یافتند ولی ............

طبق روال تمام نمایشگاهها در روز افتتاحیه و یا روز اختتامیه از افراد تجلیل بعمل می آید ولی در این نمایشگاه همه چیز برعکس بود مراسم تجلیل در سوم نمایشگاه برگزار گردید و مردم و هنرمندان را بیش از 3 ساعت مسخره برنامه های بیخود خود کردند همایش بدون هماهنگی ، همایشی که روز آخر هم میتوانست برگزار شود ، مردم را نگه داشتن پشت درهای بسته سالن ها و در زیر آفتاب ، همایشی که قرار بود 90 دقیقه ای تمام شود ولی به خاطر حضور دیر معاون اول رئیس جمهور مردم و هنرمندان را ساعات زیادی زیر آفتاب نگه داشتند

حال چند سوال از مسئولان :

1: آیا این همایش در روز اختتامیه نمیتوانست برگزار شود ؟

2: آیا این توهین به مردم نبود که با بی برنامه گی شما مسئولان زیر آفتاب بمانند ؟ 

3: هنرمندان آیا مسخره و یا بازیچه دستان شما هستند که هر موقع میخواهید هنرمندان این دست و آن دست میکنید ؟

برنامه میگذارید بدون هماهنگی با هنرمندان - وقت تلف میکنید که انگار مردم زیردستان ذلیل شمایند !


 

   

997  

نوشته شده در تاريخ شنبه 18 خرداد 1392برچسب:2 روز از نمایشگاه ملی صنایع دستی گذشت , توسط نیما ذاکری سعید |

2 روز از نمایشگاه ملی صنایع دستی گذشت

ولی تبلیغات در سطح شهر بسیار کم

حضور بازدید کننده فوق العاده ضعیف

ولی جشن ها بسیار زیبا

 


خوزستان با 10 غرفه در نمايشگاه حضور دارد؛
اجراي موسيقي زنده گروه ميسان در نمايشگاه ملي صنايع دستي



نماينده معاونت صنايع دستي استان خوزستان از اجراي موسيقي زنده گروه هنري ميسان در اين نمايشگاه خبر داد.


رضا حيدري در گفتگو با ميراث آريا گفت: با توجه به تنوع و اصالت صنايع دستي استان خوزستان، 10 غرفه اين نمايشگاه به معرفي و فروش صنايع دستي اين استان تعلق دارد.

حيدري يادآور شد: 6 غرفه براي فروش و 4 غرفه نيز براي معرفي فرآيند توليد صنايع دستي به بازديدکنندگان برپا شده است.

وي تصريح کرد: در بخش توليد زنده خراطي روي چوب، حصيربافي، کپوبافي و احرامي بافي به بازديدکنندگان معرفي مي شود که از اين بين خراطي روي چوب مهر اصالت يونسکو را دريافت کرده است.

حيدري يادآور شد: حصير، گليم، جول شال، احرامي بافي، کپوبافي، زيرانداز، سفال، سجاده، البسه محلي، ورشوسازي نيز ديگر صنايع دستي استان خوزستان هستند که توسط هنرمندان و صنعتگران استان معرفي و به فروش مي رسند.

وي افزود: ميناي اصيل اهواز به عنوان يکي از بااصالت ترين صنايع دستي استان که مختص اين خطه است نيز در اين نمايشگاه توسط هنرمندان به بازديدکنندگان معرفي و به فروش مي رسد.

حيدري گفت: سياه چادر عشاير استان خوزستان که در فضاي باز نمايشگاه
برپا شده است، با اجراي موسيقي زنده، رقص محلي و معرفي آداب و رسوم عشاير استان ميزبان بازديدکنندگان است.

 

نوشته شده در تاريخ شنبه 18 خرداد 1392برچسب:معرفي مسيرهاي جديد گردشگري در "نمايشگاه سفر", توسط نیما ذاکری سعید |

 
 
 
 
 
معاون گردشگري کشور از برپايي "نمايشگاه سفر" همزمان با فرارسيدن فصل تابستان و با موضوع ترويج سفرهاي گروهي ،ارزان قيمت و همچنين معرفي مسيرهاي جديد و کم تر شناخته شده گردشگري خبر داد.

به گزارش مرکز روابط عمومي و اطلاع رساني سازمان ميراث فرهنگي صنايع دستي و گردشگري منوچهر جهانيان گفت:اين نمايشگاه به منظور تشويق مردم به انجام سفر در قالب تور که هم از نظر اقتصادي ارزان قيمت و مقرون به صرفه بوده و هم مسيرهاي جديد و کم تر شناخته شده گردشگري در آن ديده شده باشد از 18 خرداد تا 18تير در مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران ميزبان علاقمندان خواهد بود.
او افزود:بر اساس برنامه ريزي صورت گرفته آژانسها و دفاتر خدمات مسافرتي ، مراکز اقامتي اعم از هتلها و هتل آپارتمانها و همچنين مجموعه هاي فرهنگي و گردشگري از 31 استان کشور با حضور در نمايشگاه سفر بسته هاي پيشنهادي خود را با موضوعاتي همچون معرفي جاذبه ها و مسيرهاي جديد و کم تر شناخته شده گردشگري،شرح خدمات و هزينه هاي پيش بيني شده و مديريت زمان در اين سفرها به علاقمندان ارائه خواهند کرد.
او در پايان خاطر نشان کرد:در حاشيه نمايشگاه سفر شب فرهنگي 31 استان کشور با هدف معرفي ظرفيتها و توانمنديهاي هر استان در زمينه گردشگري ،آداب و رسوم و ...به مردم براي کمک به انتخاب مسيرهاي جديد سفر، در طول يک ماه اجرا خواهد شد.
گفتني است نمايشگاه سفر از 18 خرداد تا 18 تير هر روز از ساعت 16تا 22 در مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران ميزبان بازديد کنندگان خواهد بود.
عزیزان در غرب تهران
بمناسبت روز جهانی صنایع دستی از تاریخ 18 الی 27 خرداد ماه هر روز از ساعت 9 صبح الی 18 علاقمندان به هنر و هنر ایرانی میتوانند برای بازدید از محصولات صنایع دستی به فرهنگسرای فردوس واقع در آریا شهر خیابان بولوار فردوس شرق - بعد از چهارراه مخابرات فرهنگسرای فردوس - نگارخانه مراجعه نمایند

 

خیلی ها هویت و هنر و اصالت تاریخی ایران را دوست دارند تا ببینند و اطلاعاتی راجع به آن پیدا کنند ولی در این بین کسانی هستند هر از چند گاهی سوزن هایی به جامعه هنری ایران میزنند که گویا این دوستان اصلن با تاریخ ایران مشکل دارند و از هر زمان و نقطه ای استفاده میکنند تا طعنه خود را به هویت ایرانی بزنند در این کشور صنایع دستی ما بودجه مشخصی ندارد و هر موقع بودجه ای مازاد بدست آقایان می افتد برای هنرمندان نیز خرج میکنند مثال سازمان صنایع دستی کشور با انبوه جمعیت هنرمندان هنوز مستقل نشده و نتوانسته جایگاه ثابتی برای خود دست و پا کند بیمه هنرمندان صنایع دستی از طریق امتحانهای فنی و حرفه ای صورت میپذیرد و وامهای مشاغل از طریق استانداری صورت میگیرد و ....... صحبتی بود که معاون رئیس جمهور در سال گذشته اعلام کرد که به هنرمندان زمینهایی قرار است داده شود و مزایایی ... که فقط یک حرف بیش نبود و گزافه ! فقط مردمان و مسئولین ما شده اند وعده و وعید هایی که هرگز تحقق پیدا نمیکند و در آخر امیدوارم روزی رسد که جامعه هنرمندان صنایع دستی که قشری زحمت کش هستند که فقط مردمان و مسئولانی هر از چند گاهی آنرا بازیچه نمادهای سیاسی خود میکنند و جاهایی که به نفع شان باشد دم از جامعه هنری میزنند ، آن روز بیاید که سازمان صنایع دستی مستقل داشته باشیم بی هیچ سیاست بازی .
ودر آخر به کسانی که هویت ایرانی بودن را میخواهند نابود کنند میگویم که : هیچ کس نمیتواند تاریخ ایران و هویت ایرانی ، ایرانیان را نابود کند .

 

نوشته شده در تاريخ جمعه 17 خرداد 1392برچسب:نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی آغاز شد , توسط نیما ذاکری سعید |

نمایشگاه روز جهانی صنایع دستی با حضور کلیه استانهای کشور در محل نمایشگاههای بین المللی استان تهران دیروز افتتاح گردید و علاقمندان میتوانند برای بازدید هر روز از ساعت 15 الی 21 به نمایشگاه بین المللی سالنهای 6 و 7 و 8 و9 مراجعه کنند

چادرهای عشایر و تولید زنده محصولات صنایع دستی در سالن 6 و غرفه های استان تهران در سالن 8 ورودی اصلی راهروی سمت چپ

 

 

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 14 خرداد 1392برچسب:سالن 8 غرفه چرم نیما , توسط نیما ذاکری سعید |
16 الی 21 خرداد ماه محل دایمی نمایشگاههای بین المللی تهران سالن 8 غرفه چرم نیما

 

سایت رسمی چرم نیما همزمان با روز جهانی صنایع دستی و نمایشگاه صنایع دستی فعالیت خود را آغاز میکند .

nimaleather.com

چرم نیما

علاقمندان میتوانند برای دیدن محصولات چرمی و صنایع دستی و اخبار روز صنایع دستی و خرید محصولات به این سایت مراجعه نمایند .

 

 

نوشته شده در تاريخ دو شنبه 13 خرداد 1392برچسب:توليد زنده صنايع دستي در 140 غرفه نمايشگاه ملي, توسط نیما ذاکری سعید |


معاون صنايع دستي کشور خبر داد
توليد زنده صنايع دستي در 140 غرفه نمايشگاه ملي



معاون صنايع دستي کشور از توليد زنده صنايع دستي در 140 غرفه نمايشگاه ملي صنايع دستي خبر داد.

 يحيي رحمتي، صبح امروز در نشستي با اصحاب رسانه به تشريح چگونگي برگزاري نمايشگاه ملي صنايع دستي پرداخت و گفت: بيست و سومين نمايشگاه ملي صنايع دستي امسال باشکوه تر از سال هاي گذشته از 16 تا 21 خرداد در محل دائمي نمايشگاه هاي بين المللي تهران برپا مي شود.

وي در ادامه تصريح کرد: ايران از سال 1968 يعني 4 سال پس از تاسيس موسسه جهاني صنايع دستي، به عضويت اين موسسه درآمد و از آن زمان تاکنون هر ساله در روز 10 ژوئن مراسمي براي بزرگداشت اين روز در کشور برگزار مي شود.

رحمتي يادآور شد: پس از انقلاب اسلامي، با توجه به نگاه ويژه اي که به مقوله صنايع دستي بوجود آمد، بزرگداشت روز جهاني صنايع دستي با شکوه خاصي برگزار مي شود.

معاون صنايع دستي کشور اظهار داشت: امسال نمايشگاه صنايع دستي در غرفه هاي 6،7،8،9 در فضايي به مساحت 15 هزار متر مربع برپا مي شود که 7200 متر به فضاي غرفه اي اختصاص دارد.

رحمتي با اشاره به اينکه 620 غرفه در نمايشگاه ملي صنايع دستي محصولات 31 استان را در معرض ديد عموم قرار خواهند داد، گفت: صنعتگران از فردا براي استقرار و غرفه چيني در نمايشگاه حضور خواهد داشت.


وي افزود: 132 رشته از 31 استان کشور براي حضور در نمايشگاه انتخاب شده اند که تمامي آنها از صنايع دستي اصيل ايران هستند.

معاون صنايع دستي کشور نمايشگاه امسال را خالص ترين و ناب ترين نمايشگاه صنايع دستي دانست و تصريح کرد: 140 غرفه در نمايشگاه بيست و سوم به توليد زنده و عرضه صنايع دستي مي پردازند.

رحمتي اظهار داشت: در اين نمايشگاه همچنين کار تحقيقاتي بزرگي صورت خواهد گرفت، بررسي ميزان ورودي کالاهاي صنايع دستي، ميزان خروجي اين کالاها، بررسي کالاهايي که مورد اقبال بازديدکنندگان قرار گرفتند و شاخصه هايي که موجب اين اقبال شده اند، از مواردي است که در اين نمايشگاه به آنها پرداخته مي شود.

وي ادامه داد: با بررسي اين موضوعات ما مي توانيم پلان مديريتي صنايع دستي کشور را ترسيم کنيم و کالاهايي را که بيشتر مورد توجه قرار مي گيرند را نيز شناسايي کنيم.

رحمتي افزود: مراسم تجليل از هنرمندان و صنعتگران صنايع دستي کشور نيز روز شنبه در نمايشگاه با حضور معاون رييس جمهور و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري برگزار مي شود.

معاون صنايع دستي کشور همچنين از رونمايي 2 سايت معاونت صنايع دستي کشور در حاشيه اين نمايشگاه خبر داد و اظهار داشت: رونمايي از سايت مربوط به شناسنامه و کارايي کالاهايي که مهر اصالت دريافت کردند و سايت صدور مجوز هاي سه گانه کارت شناسايي، کارت صنعتگري و جواز تاسيس، در خلال برگزاري نمايشگاه انجام مي شود.

وي در پايان افزود: نمايشگاه صنايع دستي به مدت 6 روز از ساعت 15 تا 21 ميزبان علاقه مندان و عموم مردم خواهد بود.

 

نوشته شده در تاريخ دو شنبه 13 خرداد 1392برچسب:برپايي نمايشگاه سفر از 18 خردادماه در کاخ نياوران, توسط نیما ذاکری سعید |

ع
معاون گردشگري کشور خبر داد:
برپايي نمايشگاه سفر از 18 خردادماه در کاخ نياوران



معاون گردشگري کشور به برگزاري نمايشگاهي با عنوان "نمايشگاه سفر" اشاره کرد و گفت: اين نمايشگاه از 18 خرداد ماه جاري در مجموعه فرهنگي تاريخي نياوران آغاز به کار خواهد کرد.

  «دکتر منوچهر جهانيان» صبح امروز در نشست خبري خود با خبرنگاران که به در سالن آمفي تاتر مجموعه فرهنگي هنري ارگ آزادي تهران برگزار شد
بابيان اينکه ساعات بازديد از اين نمايشگاه از ساعت16 الي22 شب است اظهارداشت: اين نمايشگاه به مدت يک ماه ادامه دارد و بازديد کنندگان از اين نمايشگاه از تخفيف 10 الي 30 درصدي خدمات سفر از سوي غرفه داران بهره مند خواهند شد همچنين شرکت هاي هواپيمايي، دفاتر خدمات مسافرتي و ... در اين نمايشگاه به معرفي خدمات خود مي پردازند.

رشد 24 درصدي ورود گردشگر خارجي در ارديبهشت

معاون گردشگري کشور با اشاره به ناکارآمدي تبليغات و جوسازي هاي منفي عليه جمهوري اسلامي ايران از سوي برخي از رسانه هاي غربي گفت: در ارديبهشت امسال 388 هزار و 480 گردشگر خارجي وارد کشور شده اند که نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با رشد 24 درصدي همراه بوده است.


وي افزود: اين درحالي است که در فروردين ماه امسال نيز 347 هزار و 745 گردشگر خارجي وارد کشور شدند که در مقايسه با مدت مشابه سال گذشته شاهد رشد 7/31دهم درصدي بوديم.

وي اظهارداشت: اين درحالي است که حجم مسافران خروجي از کشور در فروردين ماه امسال 4/5 دهم درصدو در ارديبشهت ماه 2درصد رشد منفي داشته است.

اعلام ماهيانه آمار گردشگران خارجي
معاون گردشگري کشور با اشاره به هماهنگي هاي به عمل آمده با دستگاه ها ي مختلف براي اعلام آمار دقيق گردشگران خارجي افزود: بر اساس هماهنگي هاي به عمل آمده با پليس مهاجرت آمار گردشگران خارجي به صورت ماهيانه اعلام خواهد شد.

رئيس ستاد مرکزي تسهيلات سفرهاي کشور در بخش ديگري از صحبت هاي خود با اشاره به فرا رسيدن 14 خرداد و برگزاري مراسم ارتحال بنيانگذار کبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني (ره) اضافه کرد: سالانه يک ميليون و 500 هزار نفر براي شرکت در مراسم ارتحال امام راحل به تهران سفر مي کنند که اين موضوع مي تواند به عنوان يک الگو در گردشگري مذهبي مطرح شود.


توسعه گردشگري حلال
جهانيان خاطر نشان کرد: يکي از مهمترين موضوعاتي که درحال حاضر اهميت دارد توسعه گردشگري مذهبي با هدف ترويج گردشگري حلال است که جمهوري اسلامي ايران در اين زمينه مي تواند الگوي کشورهاي اسلامي باشد.


اين مقام مسئول در ادامه صحبت هاي خود با اشاره به رشد روز افزون سفر گردشگران خارجي به کشورمان اضافه کرد: با توجه به رشد آمارهاي ورودي گردشگران خارجي به کشور پيش بيني مي شود بر اساس آنچه در سند چشم انداز افق 20 ساله نظام آمده است تا سال 1404 موفق به جذب 20 ميليون گردشگر خارجي شويم.

وي خاطر نشان کرد: در صورت جذب 20 ميليون گردشگر خارجي 50 ميليارد دلار درآمد نصيب کشورمان خواهدشد و شاهد به وجود آمدن 10 ميليون فرصت شغلي مستقيم و غير مستقيم هستيم و جايگاه ايران نيز به رتبه دهم خواهد رسيد.

 


یوش، یکی از روستاهای دیدنی در مسیر جاده چالوس است که با آب و هوای خوش و خانه نیما یوشیج مسافر را به خود می‌خواند. حال اگر این سفر تا بلده و از آن سو تا هراز و یا رویان ادامه بیابد، مسافر را با دیدن مناظری بدیع شگفت‌زده می‌سازد.

 این پیشنهاد سفر نه به یک مقصد خاص که به یک مسیر می‌پردازد. مسیری به کوتاهی یوش به بلده یا به درازای فاصله چالوس تا هراز. مسیر یوش بلده به نور که از جاده چالوس آغاز مى‌شود، شما را به دنیایى متفاوت مى‌برد. این راه، جاده‌اى کوهستانى و آسفالت اما رفت و آمد خودروها کم است. در گذر از این مسیر آنچه می‌بینید تپه، دره و درخت و روستاهایى با بام‌هاى شیروانى است.
 
گرم یاد آوری یا نه/ من از یادت نمی‌کاهم/ تو را من چشم در راهم..........
برای رسیدن به یوش بایستی از روستاهای متعددی همچون دونای سفلی و علیا، کمربُن، الیکا، نسن، پیل، میناک، کلاک، تنه و نیکنام ده گذر کرد که هر کدام در جای خود جذاب و دیدنی هستند.
 
یوش «یواش» یکی از دهستان‌های کوهستانی اوزرود پایین از بخش بلده، شهرستان نور، در استان مازندران است. یوش در فاصله 105 کیلومتری جنوب آمل واقع شده است.
 
شغل اصلی مردم یوش دامداری، کشاورزی و باغداری است. امروزه بیشتر افراد میانسال و مسن، بازمانده از چهار طایفه اسفندیاری، داوودی، کریمی و جمشیدی در روستا به سر می‌برند. جالب است بدانید طایفه اسفندیاری اسفندیار روتین را جد خود می‌دانند و تا زمان حمله مغول، حدود 800 سال در این منطقه فرمانروایی کردند. طایفه داوودی در زمان فتحعلیشاه قاجار از گرجستان به این منطقه آمدند. نسب طایفه کریمی به کریم‌خان زند می‌رسد و از شهر شیراز به این ناحیه کوچ کردند. طایفه جمشیدی نیز در زمان کریمخان زند از شیراز به این ناحیه کوچ کردند و نسب خود را از جمشید پادشاه می‌دانند.
 
یوش زمستان‌هایی سرد و تابستان‌هایی خنک و گاهی گرم دارد. گاهی تا ارتفاع یک متر در این ناحیه برف می‌نشیند. از یوش کوه‌های سرنو، مازوبند، و علی‌چال را در شمال و کوه‌های سرخ‌بند و اشلی را در جنوب می‌توان دید. گیاهانی چون گون، اسپند، مورد، گلپر، خاکشیر، پونه‌ و گزنه و درختانی مانند  اوجا، سپیدار، بید، تبریزی، ازگیل و ولیک در منطقه می‌روید.
 
در محدوده روستای یوش انواع جانوران غیراهلی مانند بز کوهی، گراز، پلنگ، خرس،گرگ، جوجه تیغی، خرگوش، شغال، سمور و گربه وحشی یافت می‌شوند و شاید به همین دلیل شکار در این روستا رواج داشته است.
 
علاوه بر جاذبه‌های طبیعی، روستای یوش چندین جاذبه مذهبی و تاریخی نیز دارد که عبارت‌اند از باغ شاه، خانه میرزا مهدی و خانه نیما، گنبد کیاداوود واقع بر تپه‌ای مشرف بر گورستان بالای یوش؛ مقبره سید امین و سید جلال در نزدیکی قبرستان قدیمی روستا و سنگ سیاه رنگ موسوم به اسب زین؛ این تخته سنگ در کنار رودخانه هراز قرار دارد و نقش زین و اسب روی آن نقر شده است.
 
جذابیت اصلی سفر به یوش، دیدار از خانه علی اسفندیاری متخلص به نیما یوشیج، پدر شعر نو و دیدار مناظر زیبای طبیعی به‌ویژه در فصل بهار و پاییز، رودخانه یوش، ارتفاعات زیبا، باغ‌های میوه، چشمه‌های بالامحله و پایین محله است که انگیزه این سفر را قوی‌تر می‌کند.
 
از جاده انشعابى یوش بلده تا خانه نیما 54 کیلومتر راه است. خانه نیما در پیچ و خم کوچه‌اى خاکى قرار دارد که از جاده اصلی منشعب می‌شود. خانه را بازسازى کرده‌اند و مقبره نیما هم در وسط حیاط با سنگ مرمر ساده‌اى پوشیده شده است. نیما یوشیج 110 سال پیش در این خانه به دنیا آمد. پس از 62 سال زندگی در سال 1338 در شهرری فوت کرد و همانجا به خاک سپرده شد. اما در سال 1372 پیکرش به خانه پدری منتقل و در حیاط مرکزی خانه دفن شد. در سال‌های بعد سیروس طاهباز و بهجت اسفندیاری، خواهر نیما نیز در این خانه دفن شدند. سیروس طاهباز، نویسنده، مترجم و گردآورنده دست‌نوشته‌های نیما یوشیج بوده که در طول 35 سال توانست مجموعه کامل شعرهای نیما را منتشر کند.
 
خانه نیما با ویژگی‌های سنتی منطقه کوهستانی نور ساخته شده و با پلان مربع شکل دارای یک حیاط مرکزی و اتاق‌های متعدد در اطراف حیاط است. ساختمان این خانه شامل حیاط مرکزی و اتاق‌های متعددی است که با داشتن عناصر تزئینی از قبیل آجرکاری و گچبری و ارسی‌های زیبا الهام‌گرفته از مولفه‌های تزئینی دوره قاجاریه است.
 
عکس‌هایی از نیما به دیوار حیاط آویخته شده که اغلب او را در طبیعت و در حال شکار نشان مى‌دهد اما آفتاب و باد و باران رنگی بر آنها باقى نگذاشته است. فضای داخل خانه نیما را به موزه‌ای از اشیای قدیمی تبدیل کرده‌اند و در بخشی از آن هم اشیای خصوصی نیما را از جمله اخرین عینکش و سند ازدواج با عالیه قرار داده اند.
 
مهمانان یوش پس از بازدید از خانه تاریخی نیما و روستای یوش، خداحافظی می‌کنند اما سفر کماکان خواهد داشت. هفت کیلومتر بعد از روستای یوش به یگانه شهر این جاده کم‌نظیر، بلده می‌رسید.
 
مشهورترین اثر تاریخی بلده را می‌توان از کنار تنها میدان شهر دید. بقایای قلعه پولاد متعلق به اوایل دوره اسلامی بر فراز صخره‌ای در جانب شمال شرقی شهر بلده نمایان است. قلعه پولاد بلده از معروف‌ترین و بزرگترین قلعه‌های به جای مانده در شمال ایران است . این قلعه تا اوایل دوره صفویه دایر و مسکونی بوده و مرکز یکی از مقتدرترین قدرت‌های محلی آن روز ایران محسوب می‌شد. آب قلعه از چشمه‌ای به نام ملرز با تنبوشه به قلعه فرستاده می‌شده است و برای نگهداری آن آب‌انبارهایی نیز تعبیه شده بوده است.
 
برای رسیدن به بعضی از نقاط قلعه پولاد بایستی بسیار هوشیار باشید چون معبرها بسیار باریک بوده و برای رسیدن به نقاط بالاتر می‌بایست از کنار صخره‌های بلند و خطرناکی عبور کنید.
 
بقعه سلطان احمد بلده دیگر اثر تاریخی بلده است که در داخل شهر بلده در دامنه کوه واقع شده و دومین بنای مرتفع شهرستان نور است. گنبد آن مخروطی و مصالح آن از آجر و روکش گچ است. در حد فاصل گنبد و بدنه نیز نورگیرهایی تعبیه شده و طاق‌نماهایی نیز اطراف آن را تزیین کرده‌اند. گنبد از داخل با مرکب سیاه زینت یافته و گچبری‌های زیبایی نیز در آن دیده می‌شود. کتیبه چوبی روی صندوق نام شیخ احمد نوری و تاریخ 1102 هجری قمری را دارد.
 
از بلده دو راه پیش رو دارید که هر دو به یک مقصد ختم می‌شود. اولی مسیر مستقیم بلده به نور است که از طریق آن با طی نزدیک به 30 کیلومتر به شهرستان نور می‌رسید و دومی ادامه جاده یوش بلده است که با حرکت در آن و طی مسافتی حدوداً 70 کیلومتری به میانه جاده هراز می‌رسید.
 
از دوراهی یوش در جاده هراز تا شهرستان نور نزدیک به 100کیلومتر راه است. مسیر دوم با این که طولانی‌تر است اما با طی آن شانس این را دارید که علاوه بر لذت بردن از مناظر بدیع جاده یوش بلده و بخش‌هایی از جاده هراز از شهرهای آمل، بابل و محمودآباد گذر کنید تا به نور برسید.
 
به دلیل صعب‌العبور بودن راه در گذر البرز مرکزی، امروزه کمتر مسافری از آن عبور می‌کند ولی این شهر از سده‌های دور همچنان ایستاده است و علاقه‌مندان به طبیعت به دلیل جاذبه‌های فراوان که در این منطقه وجود دارد بسیار در حال رفت و آمد هستند. برای مثال مسیر بلده به سمت رویان (علمده سابق) جزو یکی از زیباترین مسیرهای دوچرخه سواری است. از دیگر جاذبه‌های طبیعی می‌توان به آبشارهای بطاهرکُلا، یالرود، وسمیط، میناک و سواسره که در روستاهای اطراف بلده واقع شده‌اند نام برد.
 
هنگامی که بلده را ترک کرده و مسیر را ادامه دهید به یک دوراهی می‌رسید. مسیر سمت راست به طرف جاده هراز و مسیر سمت چپ به طرف رویان ادامه پیدا می‌کند.
 
اگر از مسیر رویان بروید، به گردنه 2940 متری قُرق می‌رسید و زیباترین منظره البرز مرکزی را با چشم‌اندازی از  قله دماوند خواهید دید. پس از عبور از این گردنه و گردنه سیاه سنگ به ارتفاع 2985 متر به سمت رویان سرازیر می‌شوید که پس از مدتی به آبشار آب‌پری که در کنار جاده واقع است، می‌رسید که البته آب آن بستگی به فصل و میزان بارندگی دارد. با ادامه همین راه به جنگل رویان در منطقه گلندرود که در 6 کیلومتری شمال این شهر قرار دارد، خواهید رسید.
 
این جنگل با شیبی مناسب و و گونه‌هایی از درختان مختلف و حیوانات گوناگون جزو جنگل‌های منحصر به‌فرد ایران محسوب می‌شود. در این پارک آلاچیق‌هایی برپا شده که می‌توانید استراحت کنید. با ادامه راه خود و عبور از شهرهای رویان، محمودآباد و نور از طریق جاده هراز به تهران می‌رسید.
 
در سفر به یوش و بلده روستاهای زیبای دیگری وجود دارد که هر کدام دیدنی‌های خود را دارند.  روستای نج یکی از آنهاست که بین کوه‌های البرز محصور است. تابستان‌ها هوای معتدل و زمستان‌ها سرد و برفی است. روستای نج یکی از کهن‌ترین روستاهای منطقه است و چشم انداز زیبایی دارد. وجود چهار امامزاده در این روستای کوهستانی و دورافتاده توجه آدمی را به خود جلب می‌کند.
 
روستای دیگر، در نزدیکی روستای یالرود، در فاصله 10 کیلومتری جنوب بلده و در دامنه کوه خرچر است که می‌توان آبشارهای زیبایی را درون تنگه‌های باریک و صعب‌العبور اطراف آن یافت. روستاهای میناک و نسن و تاکر دیگر روستاهای دیدنی هستند که برخی مانند میناک مبدأ صعود به قلل مرتفعی چون آزادکوه نیز هستند.
نوشته شده در تاريخ دو شنبه 13 خرداد 1392برچسب:ماسوله, فومن, قلعه رودخان, توسط نیما ذاکری سعید |

ماسوله، یکی از 12 نقطه منتخب یونسکو برای توسعه گردشگری در مناطق کوهستانی آسیاست با اینحال تا کنون تلاشی جدی برای توسعه این شهرک تاریخی صورت نگرفته است. دیدن ماسوله، فومن و قلعه تاریخی رودخان را در فرصتی یکی دو روزه از دست ندهید.

دیدنی های استان گیلان بی شمار و بی نظیر هستند. اما سه نقطه دیدنی فومن، ماسوله و قلعه رودخان برای آنکه برنامه ای یکی دو روزه را به آن اختصاص دهید مقاصدی ایده آل هستند.
 
فومن/ شهر مجسمه ها و گل آقا
 
فومن از شمال به شهرستان صومعه سرا و از شمالغرب به ماسال و از شرق به رشت می رسد. در  در جنوب و جنوب غربی رشته کوه های البرز قرار دارد.
 
از رشت به فومن جاده ای وجود دارد که در دو طرف با درختان تنومند قدیمی پوشیده شده است.
 
شهر در میان باغ ها و کشتزارهای خود محصور است بطوریکه مزارع چای و توتون، برنجکاری ها و مزارع پرورش کرم ابریشم در دل شهر واقع شده اند.
 
 
فومن، تاریخی چندهزار ساله دارد و قدمت آن به دوران باستان می رسد.این شهر  محل زندگی اقوام کاسپی و کادوسی یعنی خزرنشینان باستان بوده است.
 
اهالی فعلی فومن از دو تیره گیلک و تالشی هستند.
مجسمه آناهیتا - فومن
 
 
اهمیت تاریخ معاصر فومن از آن روست که شهر بعنوان اصلی ترین پناهگاه های قیام جنگل شناخته می شود. قیامی که از تولم شروع شد و با کشته شدن میرزا کوچک خان در ماسال به پایان رسید.
 
 سطح شهر فومن پر از مجسمه های زیباست که معروفترین آنها مجسمه آناهیتا در میدان اصلی شهر است.
 
در شهر فومن تعدادی امامزاده و بقعه وجود دارد که سبز قبا معروفترین آنها و آرامگاه یکی از نوادگان امام موسی بن الجعفر است.
 
از دیگر اماکن مذهبی شهر می توان به بقعه امامزاده میرزا، بقعه پیر جلودار، آقامیر سرا وهمچنین بقعه عون بن علی که فرزند محمد حنفیه و از نوادگان امام علی است اشاره کرد.
 
کارگاه کلوچه پزی
 
 
 پارک فومن:
عمده شهرتش را مدیون مجسمه های مختلف و تاریخی است که در پارک نصب شده و در محیطی زیبا و سرسبز قرار دارد.
 
یکی از دیدنی های شهر سه شنبه بازار سنتی فومن است که در آن می توانید سوغات و محصولات کشاورزی شهر را تهیه کنید . قطعا دیدن بازار و رفتار مردم و محصولات به تنهایی خالی از لطف نیست. موزه مردم شناسی فومن نیز از دیگر دیدنی های شهر است.
 
 
از دیدنی های خارج از شهر فومن می توان به تالاب خطیب سرگوراب و کهنه گوراب اشاره کرد.
غار فوشه
 
 
اگر به گشت های طبیعی علاقمندید حتما در برنامه سفری که به فومن دارید، بازدید از غار فوشه را نیز بگنجانید.
 
غار فوشه که مردم محلی آن را غار خون نیز می نامند، در جنوبغربی فومن در روستایی بهمین نام واقع شده که از شمالغرب به قلعه رودخان می رسد.
 
غار خون فوشه، در ارتفاع 900 متری از سطح دریا و دهلیزها و دالان های متعدد درون جنگل های سرسبز و انبوه فوشه واقع است.
 
خون در زبان تالشی به معنی محل جاری شدن آب است.
 
غار قدمتی چندهزار ساله دارد و بعنوان یکی از زیستگاه های اولیه بشر در استان شناخته می شود.
 
رسیدن به این غار نیاز به یک کوهپیمایی 5 ساعته دارد.
 
ماسوله/ شهر بام ها و پلکان ها
شهرکی در 63 کیلومتری رشت در منتهی الیه استان گیلان و در 35 کیلومتری جنوبغرب فومن قرار گرفته است.
 
این روستا که از نظر تاریخی و معماری جزو چهار روستای بینظیر ایران بشمار می رود، دومین شهر تاریخی جهان پس از ونیز ایتالیاست که همچنان سکونت در آن وجود دارد.
 
ماسوله، مرتفع ترین و در عین حال کوچک ترین روستای استان گیلان بشمار می رود که از شمال و جنوب و غرب به کوه های البرز چسبیده و از شرق به دره ای زیبا مشرف است و در امتداد مسیر غربی به خلخال در استان اردبیل می رسد.
 
خانه های پلکانی ماسوله
 
 
قله شاه معلم، با ارتفاع 3050 متر بلندتری نقطه استان گیلان در این روستا واقع شده است.
 
راه اصلی ماسوله از طریق جاده ای است که از فومن به رشت می رود.
 
خانه های زیبای ماسوله با معماری خاص شان شهرتی جهانی دارند و روستا در فهرست آثار میراث فرهنگی ثبت شده است.
 

بازار ماسوله
 
 
این شهرک که یکی از توریستی ترین مناطق استان گیلان است عمده محبوببیتش را مدیون هوای معتدل و بافت تاریخی و معماری منحصربفردش است.
 
محوطه جلوی خانه ها و پشت بام های ماسوله بعنوان پیاده رو و کوچه بکار می رود. خیابان های باریک و پلکان دار عبور وسایل نقلیه موتوری را در شهر غیر ممکن می کند.
 
معماری ماسوله پلکانی و از جنس خشت است. این خانه ها دو و حداکثر سه طبقه است و بام هر خانه حیاط خانه بالایی را تشکیل می دهد. قدمت خانه های فعلی ماسوله از دوران زندیه قاجار و پهلوی فراتر نمی رود اما به احتمال زیاد روستا شهرکی به جا مانده از دوران ساسانی است.

قهوه خانه ای در ماسوله
 
 
 ماسوله یکی از روستاهی ایران است که بافت و معماری منحصر بفرد خود را حفظ کرده است.
 
در کنار زیبایی های طبیعی و جاذبه ای که معماری روستا در اختیار مسافر می گذارد، دیدن زنان سالخورده و جوان روستا که نشسته بر پلکان مشغول صحبت و بافتن عروسک های دستباف، لیف و کفی و فروش آنها هستند بسیار جذاب و دیدنی است.موزه حیات وحش ماسوله در انتها جره بازار و موزه مردم شناسی در ورودی شهرک را فراموش نکنید.
 
 
رود ماسوله رودخان، از دره پایین ماسوله می گذرد.
 
آبشار خره بو یکی از جاذبه های طبیعی ماسوله است که بازدید از آن را به مسافر شهر توصیه می کنیم.
قلعه رودخان
 
 
قلعه رودخان یا قلعه حسامی:
قلعه رودخان که به نام حسام قلعه نیز شناخته می شود، در 20 کیلومتری جنوبغربی فومن و 45 کیلومتری ماسوله قرار دارد.
 
این قلعه که بنظر می آید روی یک قلعه ساسانی ساخته شده باشد،5/2 هکتار وسعت داشته و دیوارهایی به طول 1600 متر از آن محافظت می کنندو 65 برج و بارو دارد.
 
این برج از نظر استحکام و معماری در ایران و جهان بی نظیر است.
 
قلعه در شکل فعلی اش در سال 918 قمری به دستور سلطان حسام الدین امیر دباج مصادف با سلسله سلجوقیه مرمت شده و یکی از پناهگاه های اصلی اسماعیلیان بوده.
 
قلعه دو بخش سکونتگاه حاکم و اندرونی را در غرب و قورخانه را در شرق خود جای داده است.
 
در میان قلعه چشمه ای جاری است.
 
نام قلعه  در ابتدا دژ رودگان بوده است.
 
 نکته مهم در مورد قلعه این است که در طول تاریخ هرگز تسخیر و فتح نشده است. کتیبه ای بر سردرد قلعه وجود داشته که اکنون در موزه گنجینه رشت نگهداری می شود که سال تجدید بنای قلعه را شان می دهد.


نوشته شده در تاريخ دو شنبه 13 خرداد 1392برچسب:ارگ کریمخان شانس جهانی شدن‌‌اش را از دست داد, توسط نیما ذاکری سعید |

ارگ کریمخان شانس جهانی شدن‌اش را درحالی با ساخت هتل مرتفع خیابان رودکی از دست می‌دهد که میراث‌‌فرهنگی استان فارس تحت هیچ شرایطی زیر بار پیامد‌های منفی این اتفاق نمی‌رود. فعالی مدیر کل استان فارس معتقد است، «ارتفاع هتل کاملا مجاز است، هیچ‌ فردی جز کارشناس میراث‌فرهنگی حق دخالت ندارد. ساخت و ساز هتل بر اساس ملاک و ضوابط میراث‌فرهنگی درحال انجام است».

 

درحالی «سیامک بصیری»، معاون فنی میراث فرهنگی استان فارس، از اسکلت فلزی هتل خیابان رودکی تحت‌عنوان جهان‌نمایی دیگر نام می‌برد که «فریدون فعالی» مدیر کل اداره میراث‌فرهنگی استان فارس ساخت و ساز هتل مرتفع خیابان رودکی را همسو با قوانین و ضوابط میراث‌فرهنگی اعلام می‌کند.

 
به‌گزارش CHN، ساخت هتل در مهمترین رکن مجموعه زندیه شیراز یعنی ارگ کریمخان نه‌تنها خط آسمان این اثر تاریخی را مخدوش کرده که کارشناسان میراث‌فرهنگی، ادامه ساخت هتل با چنین ارتفاعی را مانع ثبت‌جهانی پرونده مجموعه زندیه می‌دانند.
 
اما «فریدون فعالی» مدیر میراث‌فرهنگی استان فارس، در گفت و گو با خبرنگار CHN، در پاسخ به سئوالی درباره ارتفاع غیرمجاز هتل در محدوده ارگ اینطور می‌گوید: «مجاز بودن ساخت و ساز و ارتفاع هتل را ما تشخیص می‌دهیم. درحال‌حاضر هم تشخیص می‌دهیم که هیچ مشکلی ندارد».
 
این مسئول، با اشاره به اینکه ساخت هتل و میزان ارتفاع آن، طبق  ضوابط میراث‌فرهنگی انجام شده تاکید کرد: «ارتفاع و ساخت هتل براساس ضوابط میراث‌فرهنگی صورت گرفته و به‌هیچ‌وجه مشکلی ندارد».
 
کارشناسان معتقدند که ادامه ساخت هتل در حریم و خط آسمانی ارگ کریم خانی، ثبت جهانی این اثر را با مشکل مواجه می‏کند. هرچند هرکسی که کوچکترین آگاهی از مبانی حفاظتی آثار تاریخی داشته باشد با دیدن عکس تعرض به حریم ارگ کریم خانی متوجه مشکل آن می‏شود، اما رئیس میراث فرهنگی فارس زیر بار پذیرش این اتفاق ناخوشایند نمی‏رود
این درحالی است که "محسن عباسپور"، فعال میراث‌فرهنگی معتقد است، طی چند سال گذشته بافت تاریخی شیراز کلکسیونی از تخریب‌ بناهای تاریخی و شکستن حریم‌های تاریخی تبدیل شده است.
 
او معتقد است، سال گذشته تخریب گسترده خانه‌های تاریخی را شاهد بودیم و امسال هم شکسته شدن حریم ارگ کریمخان. این اتفاقات نشان می‌دهد که ارگان‌های شهری و حتی میراث‌فرهنگی در سیاست‌های توسعه‌ای کمترین ارزشی برای آثار تاریخی قائل نیستند.
 
این فعال میراث‌فرهنگی استان فارس در رابطه با تخطئی حریم تاریخی ارگ کریمخان ادامه می‌دهد: ارگ به بازار وکیل بسیار نزدیک است و هرگونه آسیبی هر دو این بناهای تاریخی را تحت شعاع قرار می‌دهد. این درحالی است که نباید فراموش کرد، به‌همان اندازه که اصفهان نماد هنر صفوی در ایران است یا تهران می‌تواند لبریز از آثار دوره قاجار باشد شیراز هم می‌‌تواند مرکز هنر و آثار دوره زندیه باشد. چراکه  بسیاری از آثار و بناهای آن مشابهی ندارد و این موضوع اهمیت مسئله را دوچندان می‌کند.
 
درحال‌حاضر آنطور که فعالان میراث‌فرهنگی می‌گویند، مشکل اساسی در بروز چنین فاجعه‌هایی، فقدان نگاه‌ حفاظتی است. نبود چنین نگاهی در بسیاری از محوطه‌ها و آثار تاریخی منجر به بروز اتفاقی می‌شود که امروز در ارگ کریمخان شاهد آن هستیم. این هتل در حال ساخت در مسیر تردد روزانه کارشناسان میراث‌فرهنگی قرار دارد چراکه سازمان میراث‌فرهنگی شیراز در همان خیابانی واقع شده که این هتل در دست ساخت است.
 
عباسپور می‌افزاید، درحال‌حاضر مشکلی که برج جهان‌نما برای میدان نقش‌جهان داشت و تجربه‌ای که بدنه میراث‌فرهنگی کشور از آن کسب کرد حداقل می‌توانست این امید را زنده کند که چنین مشکلی دیگر تکرار نشود اما امروز دقیقا همان واقعه اما اینبار نه یک طبقه که چندین طبقه هتل در  تعارض آشکار با قوانین حفاظتی میراث‌فرهنگی قرار گرفته و قطعا  مانع از ثبت این گنجینه بی‌بدیل زندیه در فهرست یونسکو می‌شود.
 
طی سال‌های گذشته ارگ کریمخان مورد تهدیدهای فراوانی قرار گرفته از جمله وقوع آتش‌سوزی در ارگ، اقامت چندین ساله سازمان میراث‌فرهنگی به‌عنوان دفتر و محل فعالیت کارکنان و به‌تازگی هم شکسته شدن حریم منظری بنا توسط یک پروژه هتل سازی. این درحالی‌است که چندی پیش خبر ثبت جهانی مجموعه زندیه توسط متولیان میراث‌فرهنگی اعلام شده بود.



استان: تهران


سايت اينترنتي دفتر امور مجامع و تشکل هاي مردم نهاد با هدف تقويت ارتباط و اطلاع رساني فعاليت هاي اين دفتر راه اندازي شد.

  اين سايت که با آدرس omtm.ir قابل دسترسي مي باشد در پورتال سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز قابل مشاهده و دسترسي است.

سايت دفتر امور مجامع و تشکل هاي مردم نهاد با توجه به تشکيل اين دفتر در زير مجموعه معاونت سرمايه گذاري و با هدف ارتباط گيري با مراجعه کنندگان به اين دفتر در فضاي مجازي راه اندازي شده است.


صفحه قبل 1 ... 15 16 17 18 19 ... 42 صفحه بعد

.: Weblog Themes By LoxBlog :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.