فروشگاه اینترنتی صنایع دستی چرم نیما
Leather Craft Shop Nima
نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 23 مرداد 1392برچسب:جشنواره ساحلي خزر , توسط نیما ذاکری سعید |

جشنواره ساحلي خزر

با حضور و اجراي هنرمندان موسيقي اقوام ابراني

استان مازندران - ساحل نور

تاريخ نمايشگاه 10/ 6 الي 25/ 6 شهريورماه

شماره تماس براي اجاره غرفه  : 09305006320

تا تحويل غرفه به هيچ عنوان هيچ پولي پرداخت نگردد

یک فعال صنایع دستی در گفت‌وگو با تسنیم:
انتخاب حضور صنعتگران در نمایشگاه‌های صنایع دستی با پارتی‌بازی انجام می‌شود
 
خبرگزاری تسنیم: یک فعال صنایع دستی گفت: انتخاب حضور صنعتگران در نمایشگاه‌های صنایع دستی بیشتر با پارتی‌بازی انجام می‌شود و افراد نزدیکتر به مسئولان، نمایشگاه‌های بهتر را شرکت می‌کنند.

سیاره صیفی‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با بیان اینکه ۲۵ سال است که در حوزه صنایع دستی کار می‌کنم اظهار داشت: اعلام کردند که نمایشگاه صنایع دستی مشهد فقط برای یک نفر رایگان است و آن هم باید کارت نمونه کشوری داشته باشد در حالی که همه صنعتگران که این کارت را ندارند و در استان خودمان چندتایی که کارت گرفتند بیشتر با پارتی بازی گرفتند چرا که برخی از این افراد نمی‌دانند صنایع دستی چیست؟

وی افزود: حقوق ما در حال ضایع‌شدن است ببینید دولت چین چگونه از صنعتگران خود با اینکه کپی می‌زنند حمایت می‌کند چرا ما نباید از هنرمندان واقعی صنعتگر خود حمایت درست و حسابی داشته باشیم؟

صیفی‌پور با بیان  اینکه بافنده‌های حوزه صنایع دستی را داریم از دست می‌دهیم ادامه داد: همین الان ما چندین تولید داریم که در انبارها خوابیده است و نمی‌توانیم آنها را بفروشیم که علت بیشتر آن هم کالاهای چینی است با این وجود اگر بخواهد نمایشگاه‌های صنایع دستی هم پولی شود واقعاً دیگر نمی‌دانیم باید چه کار کنیم.

این فعال صنایع دستی یادآور شد: هزینه مواد اولیه صنایع دستی بالا رفته است اما با شرایط موجود می‌ترسم وام بگیرم چرا که در فروش تولیدات خود دچار مشکل هستم.

وی اضافه کرد: در استان سمنان حضور در نمایشگاه‌های با درجه بالاتر به نوعی پارتی‌بازی است، خانم صنعتگری را به زاهدان می‌فرستند ولی آنهایی که خودشان انتخاب می‌کنند را به نمایشگاه تهران می‌فرستند.

صیفی‌پور یادآور شد: می‌گویند اگر ۲۰ بافنده زیر نظر شما کار کنند می‌توانید ۲۰ میلیون تومان وام بگیرید اما وقتی اقدام کردم می‌گویند که یکی از بافنده‌های شما برای وام ثبت نام کرده است لذا شما نمی‌توانید وام بگیرید این در حالی است که آن فرد وام نگرفته است.

انتهای پیام/

 

 
بازپس‌گیری شکایات سازمان میراث فرهنگی از رسانه‌ها
 
خبرگزاری تسنیم: پیرو دستور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری تمامی شکایت‌های این سازمان از رسانه‌ها پس گرفته شد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، محمدشریف ملک زاده در نشست خبری مورخ  ۱۷/۴/۹۲ در مجموعه فرهنگی- تاریخی  سعدآباد به خبرنگاران حاضر در مراسم قول داد که شکایات سازمان از رسانه ها پس گرفته خواهد شد.

براساس این گزارش ملک‌زاده طی نامه‌ای رسمی به معاونین و دفتر امور حقوقی سازمان میراث فرهنگی خواستار صرف نظر شکایات حقوقی از سایتهای خبری، خبرگزاری ها و روزنامه‌ها شد.
این گزارش می افزاید؛در این خصوص ملک‌زاده از مدیر امور حقوقی سازمان خواست برای تک تک شکایت های انجام شده نامه‌ای رسمی به شعبات مختلف دادسرای تهران ارسال نموده و خواستار ترک تعقیب پرونده‌های مفتوحه شود که این موضوع در هفته خبرنگار کاملا محقق شد.
گفتنی است کلیه شکایت های این سازمان براساس نظرات تخصصی بوده و چنانچه شکایتی از سوی این سازمان صورت پذیرفته در دفاع از حفظ و صیانت از جایگاه سازمان میراث فرهنگی بوده است.
لازم به ذکر است عملکرد موفق سازمان در تاریخ ۱۱/۵/۹۲ از سوی دبیر کل سازمان جهانی جهانگردی کتبا و رسما مورد تقدیر قرار گرفت و این موفقیت را نیز به جامعه رسانه ای و ملت شریف ایران تبریک می‌گوییم.
ملک زاده ضمن تبریک به مناسبت فرا رسیدن روز و هفته خبرنگار، اصحاب رسانه را بازوی اطلاع رسانی دستگاهها و بهترین رابط میان مردم و مسئولان توصیف کرد و گفت : امیدواریم اصحاب رسانه با اطلاع رسانی صادقانه و منصفانه موجب روشنگری و رفع مسائل و مشکلات جامعه شوند و در مسیر صداقت و انصاف ، اعتماد مردم و مسئولان را جلب کنند.

انتهای پیام/

واگذاری‌های صنایع دستی؛ نگرانی‌ها و تبعات/۴
ناکامی اتحادیه‌ها در مدیریت نمایشگاه‌ها موفق نبودند/ اعضای اتحادیه‌ها انتصابی هستند یا انتخابی؟
 
خبرگزاری تسنیم: یک کارشناس صنایع دستی گفت: یکی از سوالات این است که اعضای اتحادیه‌های استانی را با چه معیاری انتخاب می‌شوند؟ اصلاً انتخابی است یا انتصابی؟ چرا که دیدیم می‌آیند چند نفر را عَلَم می‌کنند و می‌گویند باید به اینها رای دهید.

احمد سالاری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: ما با واگذاری صنایع دستی به اتحادیه‌ها مشکلی نداریم، فقط مشکل ما این است که این کار خیلی زود است چرا که وقتی می‌خواهیم اینچنین کاری را شروع کنیم باید آینده‌نگری داشته باشیم، برنامه‌ریزی کنیم و بعد هدفمند جلو رویم نه اینکه یکدفعه تصمیم‌گیری صورت گیرد.

وی با بیان اینکه برخی استان‌ها مانند کهگیلویه و بویراحمد اصلاً اتحادیه ندارند بلکه فقط یک اتحادیه فرش دارند که آن هم با صنایع دستی متفاوت است تصریح کرد:‌ این چنین اتحادیه‌ای چطور می‌خواهد کار کند؟ همچنین باید مشخص کنند که علمی می‌خواهند برخورد کند یا سنتی، چرا که آن تولیدکننده‌ای که کار می‌کند معمولاً استادشاگردی کار را یاد گرفته است و به صورت علمی کار را نیاموخته است و این کار را مشکل می کند.

سالاری ادامه داد: اکثر هنرمندان کا رمدیریتی نکرده‌اند و اگر با شکست مواجه شد راه برگشت وجود دارد یا خیر؟ اگر وجود دارد ما مطمئنیم که مشکلات ایجاد می‌شود پس از همین الان برگردیم.

وی اضافه کرد: اتحادیه‌ها نمایشگاه‌ها را چطور می‌خواهند برگزار کنند؟ مثلاً اتحادیه استان تهران بیاید نمایشگاه تهران برگزار کند یا مجموعه‌ای از اتحادیه‌های کشوری؟ از طرفی در برخی از استان‌ها مانند اصفهان چند تا اتحادیه دارند؛ اتحادیه فارغ‌التحصیلان، تولیدکنندگان، صادرکنندگان و غیره، به کدام از این اتحادیه‌ها واگذار می‌کنند؟

سالاری خاطرنشان کرد:‌ یکی از سوالات مهم این است که اعضای اتحادیه را با چه معیاری می‌خواهند انتخاب کنند؟ اصلاً انتخابی است یا انتصابی؟ می‌آیند چند نفر را عَلَم می‌کنند و می‌گویند باید به اینها رای دهید که اگر رای ندهید در نمایشگاه‌ها شرکت داده نمی‌شوید. این مشکلات اینجوری را ما زیاد داشتیم لذا اگر قرار است این کار انجام شود، همان بهتر که واگذار نکنند.

این کارشناس صنایع دستی یادآور شد: این اتحادیه‌ها اگر موفق بودند باید در نتیجه کارشان در نمایشگاه‌ها اثراتی را می‌دیدیم اما اکثر اتحادیه‌های استان‌ها موفق نبودند و نتوانستند همان مجموعه اتحادیه‌ها را مدیریت کنند، حال می‌خواهیم مدیریت کلان‌تر به آنها بدهیم.

وی گفت: سوال دیگر این است که بودجه‌ای که برای اتحادیه‌ها می‌آید چگونه است؟ الان نمایشگاه‌ها را پولی کردند اگر قرار باشد اتحادیه درآمدزاد باشد پس بودجه صنایع دستی چه می‌شود؟ الان شرکت های تعاونی در اداره تعاون با یک خانواده تشکیل می‌شود بعد نماینده آن وارد اتحادیه می‌شود لذا اتحادیه‌ هم مانند تعاونی‌ها صوری است.

انتهای پیام/

نمایشگاه صنایع دستی

واگذاری‌های صنایع دستی؛ نگرانی‌ها و تبعات/۳
صنایع دستی نیازمند حمایت دولتی است
 
خبرگزاری تسنیم: مدیرعامل شرکت خاتم کاری خوراسگان و حومه اصفهان گفت:‌ متأسفانه هم‌اکنون مسئولان اتحادیه سراسری صنایع دستی دور خودشان دایره کشیده‌اند و طوری شده است که خودشان خرید و فروش می کنند از طرفی مسئولان سازمان هم جوابگو نیستند.

احمدرضا نائینی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در رابطه با خصوصی‌سازی صورت‌گرفته در صنایع دستی کشور اظهار داشت: قبلا که سایه‌ای از دولت بالای سرمان بود بلای زیادی بر سر صنایع دستی آوردند، الان که می‌خواهند این سایه را بردارند خدا به ما رحم کند.

وی با بیان اینکه در اصفهان ۲۵۰ کارگاه زیر نظر شرکت تعاونی ما بود ولی از سال ۸۵ تا حالا به ۱۲۰ کارگاه رسیده است، افزود:‌ به خاطر مشکلات زیاد در زمینه تولید، فروش و خرید و مواد اولیه امیدمان این بود که لااقل یک مرجعی داشتیم اما با وضعیت موجود این مرجع را هم از دست دادیم.

نائینی با بیان اینکه متأسفانه در گذشته جنس خارجی مرتب از کشورهای خارجی قاچاق می‌شد و به عنوان صنایع دستی به فروش می رفت و باعث می شد صنایع دستی کشور به انحطاط رود ادامه داد: شرکتی به نام شرکت تصفیه سهامش را فروخت، ۵ باب مغازه‌اش در میدان نقش جهان اصفهان را هم فروخت و فروشگاه بزرگی را که در خیابان ولیعصر تهران داشت  با زد و بند فروخت. اینها در وضعیت فعلی نظارت دولت است که صورت می‌گیرد.

این هنرمند اصفهانی با بیان اینکه ما به حمایت دولتی نیاز داریم، تصریح کرد:‌ در وضعیت موجود که دولتی است ما به سختی می‌توانیم با مسئولان ارتباط برقرار کنیم اگر خصوصی شود ما دیگر نمی توانیم با کسی صحبت کنیم، در اصفهان آنقدر پیگیری کردیم که توانستیم از ورود ۷۰ تا ۸۰ درصد جنس های قاچاق چینی را جلوگیری کنیم به نظرم خصوصی شود نمی‌توانیم جلوی این را هم بگیریم.

نائینی خاطرنشان کرد:‌ الان اگر خصوصی‌سازی شود فقط رابطه به وجود می‌آید، همین اتحادیه سراسری موجود با وجود نظارت بخش دولتی یک دایره‌ای برای خودشان کشیدند طوری شده است که خودشان خرید و فروش می کنند، هنرمندی را سراغ داریم که از آقای رحیمی، یکی از مسئولان اتحادیه سراسری صنایع دستی یک سال طلب دارد اما آقای رحمتی، معاون صنایع دستی کشور جواب نمی دهد.

مدیرعامل شرکت خاتم کاری خوراسگان و حومه اصفهان اضافه کرد:‌ ما در چرخه تولید صنایع دستی خیلی مشکل داریم، اگر خصوصی هم شود این کارگاه‌ها کم‌کم جمع می‌شوند، در حال حاضر کسی از دوستان و آشنایان در این کار نمی‌آید اگر خصوصی هم شود باید به حال آن تاسف خورد.

انتهای پیام/

http://www.tasnimnews.com/print/Index/114359

 

واگذاری‌های صنایع دستی؛ نگرانی‌ها و تبعات/۴
تعطیلی کارگاه‌های صنایع دستی با این شکل خصوصی‌سازی/ بودجه صنایع دستی در جای دیگر هزینه شد
 
خبرگزاری تسنیم: یک کارشناس صنایع دستی گفت:‌ با وجود این خصوصی‌سازی که یکی از تبعات آن پولی‌شدن شرکت در نمایشگاه‌هاست کارگاه‌های کوچک صنایع دستی تعطیل می‌شوند.

زهرا رضایی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با مطرح‌کردن این سؤال که این خصوصی‌سازی آیا به‌نفع صنایع دستی است یا به‌نفع آنهایی که کارهای چینی دارند، دلالان این حوزه یا بازاری؟ اظهار داشت: این موضوع به‌نفع صنعتگر نمی‌شود، تازه وام گرفتیم و داریم شروع می‌کنیم، همه فکر و ذهن ما در این راه است، همه کارمان در نمایشگاه‌هاست اما با وضع موجود باید سؤال کرد کسی که این قانون  را تصویب کرده است از وضعیت هنرمند و زحمت او که کارگاه دارد و فعالیت می‌کند، خبر دارد؟

وی با بیان "وقتی این قانون را شنیدم فکر کردم دروغ است اما وقتی با دوستانم صحبت کردم دیدم راست است" افزود: این قانون به‌نفع ما نیست بلکه این یک فاجعه است و باید اصلاح شود؛ همه می‌دانند این مسیر اشتباه است و باید جلوی این اشتباهات باید گرفته شود، ما جز اعتراض چیزی نمی‌توانیم بگوییم، آنهایی که دستشان می‌رسد کاری کنند.

رضایی تصریح کرد:‌ کارم تابلوی منبت صدف و چوب است که ۳ تا ۴ سال است این کار را شروع کردم، تازه امیدوار شدم و رفتم وام گرفتم که کار را شروع کنم اما از آن‌وقت که این موضوع را شنیدم نتوانستم دست به کار ببرم، روحیه‌ام خراب شده، به خودم می‌گویم کارکردن من چه فایده‌ای دارد؟

وی ادامه داد: امثال من با این کار زندگی را می‌گذرانیم و در نمایشگاه شرکت می‌کنیم، تازه گاهی اوقات حتی ضرر هم می‌کنیم و برمی‌گردیم با وجود اینکه غرفه، غذا و افطار و حمل و نقل رایگان است. یک سری از بچه‌ها حاضرند با کمترین در نمایشگاه شرکت کنند اما با این وجود اوضاع ما خراب می‌شود.

این کارشناس صنایع دستی خاطرنشان کرد: اول آمدند سازمان صنایع دستی را ادغام کردند و بعد بودجه صنایع دستی را در گردشگری هزینه کردند، در حالی که ما مشکلات زیادی داشتیم، این فاجعه است چرا که یک سری از ما داریم با این موضوع زندگی خود را می‌گذرانیم.

وی با بیان اینکه با وضع موجود خیلی‌ها بیکار می‌شوند مگر کسانی که کار چینی هم بفروشند، تصریح کرد: این کار به‌ضرر ما تمام می‌شود، یکی از هنرمندان در نمایشگاه تهران از بندرعباس آمده بود، گفت: من ۴۰ هزار تومان فروش کردم، با این وجود اگر این نمایشگاه را پولی کنند، آیا این هنرمند می‌تواند سر بلند کند؟

رضایی در پایان گفت:‌ این کار به‌نفع صنعتگر نمی‌شود، با این وجود مجبوریم شاگردان خود را هم بیکار کنیم.

انتهای پیام/*

http://www.tasnimnews.com/print/Index/114392

هنرمندان صنایع دستی ایران زمین در جای جای این خاک پاک از دولت تدبیر و امید خواستارند تا جایگاه هنرمندان را یه دست خود هنرمندان سپرده و دست دلالان را از این قشر کوتاه کند و از زیر مجموعه این سازمان و آن وزارتخانه این تعداد انبوه هنرمندان را در اورده و در یک وزارتخانه با نام صنایع دستی جای دهد تا بدین صورت بزرگترین هدیه دولت تدبیر و امید را به هنرمندان ایران زمین تقدیم کند .

 

نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 17 مرداد 1392برچسب:خواسته هنرمندان ایران زمین از رئیس جمهور منتخب , توسط نیما ذاکری سعید |

به نام آفریدگار هنر و هنرمندان

خدمت رئیس جمهور منتخب جناب آقای روحانی

با سلام 
احتراما به استحضار میرساند که هنرمندان ایران زمین سالهاست که در ناامیدی بسیار بسر میبرند چرا که در این سالها جایگاه هنر و هنرمندان ایران زمین به خوبی جای خود را پیدا نکرده است و کسانی آمده اند و رفته اند ،و به هر گوشه این هنر زخم های عمیقی زده اند .

 جناب آقای روحانی جایگاه هنرمندان در این کشور کجاست و کجای این خاک هنرمندان قرار دارند ؟

این سوالی ست که سالها ذهن هنرمندان را آزار میدهد چرا این قشر که بیش از دو میلیون در آن و در رشته های مختلف حضوردارند نباید یک جایگاهی مانند وزارت صنایع دستی داشته باشند تا هر کسی نیاید و هنرمندان را به تمسخر بگیرد. جناب آقای دکتر روحانی هنرمندان دردهای فراوانی دارند به طور مثال نداشتن بودجه در گردش برای تولیدات منحصر به فرد ، نداشتن جایگاه ثابت برای ارائه و فروش محصولات ، اعتماد نکردن برای عرضه محصولات در هر جا برای اینکه این اثر را هنرمند خلق کرده و همه به راحتی از روی آن کپی برداری میکنند، اتحادیه ها و تشکل هایی که به جای حمایت از هنرمندان با بالاترین ضربات هنرمندان را نابود میکنند و به راحتی ازآنان برای منافع شخصی خود سوء استفاده میکنند ، نمایشگاههایی در سطح جهانی برگزار میشود جایگاه هنرمندان ایرانی کجاست؟

و چه هنرمندانی میتوانند در این نمایشگاه ها شرکت کنند معلوم نیست ، چرا یک بودجه مشخص برای این قشر انبوه ،زحمتکش و هنرمند وجود ندارد و چرا هر چند سال یکبار این معاونت عین گیره به لباس های شسته شده ،گیره خود را عوض کرده و زیر مجموعه یک سازمان یا وزارتخانه میشود ؟

چرا هیچ کس برای هنرمندان در چند سال گذشته کار مثبتی درجهت به جایگاه رسیدن هنرمندان انجام نداده است ؟

جناب آقای روحانی کار از دست معاونت صنایع دستی خارج شده است چرا که هر جا و هرنهادی یک تشکل صنایع دستی را تشکیل داده و در جای جای این کشور هر دلالی برای سود و منفعت خود با نام نمایشگاه صنایع دستی جایگاه هنرمندان را به سقوط میکشاند به طور مثال در نمایشگاههایی که در شمال کشور مانند مازندران،رشت و گرگان دلالان جنس های چینی و خارجی با نام صنایع دستی محصولات خود را با نام هنرمند ایرانی ارائه میکنند ، در نمایشگاههایی به اسم صنایع دستی ترشیجات ،عروسک ، زیتون، شکلات و آدامس میفروشند این است جایگاه واقعی هنرمندان ایران زمین !؟

جناب آقای دکتر روحانی هنرمندان خواسته هایی دارند و بزرگترین خواسته هنرمندان داشتن یک وزارتخانه با نام صنایع دستی است که خواهانیم این عمل روشنانه را شما پرچمداری کنید و در دولت تدبیر وامید این هدیه را شما به هنرمندان دهید تا دست دلالان و منفعت طلبان که فقط به منافع شخصی خود فکرمیکنند از دامان صنایع دستی ایران پاک شوند .

 باتشکر

 

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 16 مرداد 1392برچسب:حتما بخوانيد , توسط نیما ذاکری سعید |

به اطلاع كليه دوستان و هنرمندان گرامي ميرساند بابت آمار نمايشگاههاي صنايع دستي كه در اين وبلاگ زده ميشود اين وبلاگ هيچ مسئوليتي را قبول نميكند و تا لحظه اي كه غرفه را تحويل نگرفته ايد هيچ وجهي پرداخت نكنيد

با تشكر

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 16 مرداد 1392برچسب:اجاره غرفه در نمايشگاه پائيزه جنت آباد, توسط نیما ذاکری سعید |

اجاره غرفه در نمايشگاه پائيزه جنت آباد

شماره تماس 77549968-77569267

ياس

لازم به ذكر است تا تحويل غرفه به هيچ عنوان هيچ مبلغي واريز نگردد

 

یک کارشناس صنایع دستی در گفت‌وگو با تسنیم خبر داد
پولی‌ شدن نمایشگاه صنایع دستی مشهد/پیش‌لرزه‌های خصوصی‌سازی شروع شد
 
خبرگزاری تسنیم: یک کارشناس صنایع دستی گفت: هنوز مشخص نشده است که خصوصی‌سازی صددرصد انجام می‌شود نمایشگاه مشهد که هر سال رایگان برگزار می‌شد را پولی کردند.

رودابه فهیمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در پاسخ به این سوال که آیا خصوصی‌سازی‌هایی که قرار است در صنایع دستی ایجاد شود به سود صنایع دستی است یا به ضرر آن اظهار داشت: در حال حاضر جنگ بر سر خصوصی‌سازی صنایع دستی است که بیشتر هنرمندان با آن مخالفند.

وی افزود: سال گذشته من در نمایشگاه مشهد شرکت داشتم که نمایشگاه رایگان بود اما امسال هنوز مشخص نشده است که این خصوصی‌سازی صددرصد انجام می‌شود یا خیر، نمایشگاه مشهد را پولی کرده‌اند. 

فهیمی با بیان اینکه  یک هنرمند وصنعتگر تنها سرمایه زندگی‌اش محصول دست‌ساز و ایده خلاقش است تصریح کرد: من که در تهران زندگی می‌کنم برایم مقدور نیست که تا مشهد بروم و هزینه‌های سفر، اقامت و غرفه و خورد و خوراک را بپردازم چه برسد به کسی که درسیستان و بلوچستان حصیر و بوریا ميبافد و بخواهد به مشهد برود. 

وی با بیان اینکه متاسفانه هر غرفه بین ۳۵۰ تا ۴۰۰ هزار تومان در نمایشگاه مشهد امسال هزینه دارد تصریح کرد: این موضوع به همراه اقامت حداقل شبی ۵۰ هزار تومان و هزینه صبحانه و نهار و شام ما را به این نتیجه می‌رساند که شرکت در این نمایشگاه مقرون به صرفه نیست و چه تضمینی دارد که ما سود کنیم؟

فهیمی اضافه کرد: این موضوع باعث می‌شود هنرمندان سراسر کشور و صنعتگران از هم دور شوند. سوال اینجا آن صنعت‌گر کجا باید محصول خود را بفروشد، لذا ما صنعتگران به حمایت دولت نیاز داریم.

این کارشناس صنایع دستی ادامه داد: گفته‌اند که حوزه‌های تصدی‌گری صنایع دستی را می‌خواهد به اتحادیه‌ها واگذار کنند. سوال اینجاست آیا این اتحادیه‌ها در این چند ساله کاری برای صنایع دستی کرده‌اند که قرار است متصدی هم بشوند؟

وی یادآور شد: اینگونه که موضوع نمایشگاه‌ها پیش می‌رود موجب می‌شود نتیجه آن باندبازی است و آن کسی که پول اقامت و خرید غرفه را ندارد از نمایشگاه باز می‌ماند. ما هنرمندان صنایع دستی دل خودمان را به دو نمایشگاه سالانه خوش کردیم اما با این وضعیت هنرمندان به نان شب خود هم محتاج می‌شوند.

انتهای پیام/

نوشته شده در تاريخ سه شنبه 15 مرداد 1392برچسب:نمایشگاه صنایع دستی شهر زنجان, توسط نیما ذاکری سعید |
نمایشگاه صنایع دستی شهر زنجان - با تخفیف ویژه هنرمندان صنایع دستی
سبزه میدان - جنب خانه ذوالفقاری
شماره تماس برای اجاره غرفه
آقای حسینی 09188711040
نوشته شده در تاريخ سه شنبه 15 مرداد 1392برچسب:نمایشگاه صنایع دستی محمودآباد , توسط نیما ذاکری سعید |
نمایشگاه صنایع دستی و سوغات
منطقه توریستی محمود آباد خیابان شهرداری -جنب پارک نرسیده به ساحل
بلندنظر 09122904061

یک کارشناس صنایع دستی در گفت‌وگو با تسنیم:

باندبازی در اختصاص غرفه نمایشگاهی با خصوصی‌سازی افزایش می‌یابد

صنایع دستی

خبرگزاری تسنیم: یک کارشناس صنایع دستی گفت: باندبازی در اختصاص غرفه نمایشگاهی به هنرمندان صنایع دستی با خصوصی‌سازی افزایش می‌یابد.

راهله قاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، در باره خصوصی‌سازی صورت گرفته در سازمان میراث فرهنگی در بخش معاونت صنایع دستی اظهار داشت: این موضوع مانند این می‌ماند که خانه شما را بدون اجازه شما بفروشند و به دیگران بدهند. لذا از همان ابتدا این کار ایراد داشت.

وی افزود: با این خصوصی‌سازی معلوم نمی‌شود بیمه هنرمندان صنایع دستی به کجا می‌رسد؟ چرا که به نظر من با خصوصی‌سازی کار دست دلال‌ها می‌افتد و سوال اینجاست که هنرمندان روستاها و هنرمندان خرده‌پا چه حمایتی خواهند شد؟ این افراد از بین می‌روند.

قاسمی یادآور شد: در اوضاع اقتصادی موجود وقت مناسبی برای خصوصی‌سازی نیست و نکته دیگر این است که چرا این خصوصی‌سازی به صورت مخفیانه و عجولانه انجام شد؛ البته موضوع مالیات یکی دیگر از دغدغه‌های ما پس از خصوصی‌سازی است چرا که در حال حاضر مالیات نمی‌‌دهیم اما بعد از خصوصی‌سازی باید مالیات بدهیم؟

این هنرمند نقش‌اندازی روی چرم با بیان اینکه چه ضمانتی است که شرکت‌های خصوصی که تقاضای خصوصی‌سازی کرده‌اند به درستی کار خود را انجام دهند گفت: چرا در طول این 8 سال این کار انجام نشد؟ البته ما مخالف اصل 44 و خصوصی‌سازی نیستیم اما فکر می‌کنیم این خصوصی‌سازی شخصی‌سازی است و نظرات هنرمندان هم باید در این زمینه گرفته شود.

وی  اضافه کرد: الان که کار دست دولت است باندبازی وجود دارد. به عنوان مثال در غرفه دادن در نمایشگاه‌ها افراد اطراف خود را برای این کار انتخاب می‌کنند و اگر جای خالی داشتند به بقیه خبر می‌دهند.

قاسمی تصریح کرد: کار من چرم دست‌دوز است اما از دولت می‌خواهم که به من امکاناتی مانند کارگاه بدهد که اگر این اتفاق بیفتد می‌توانم چندین کارگر استخدام کنم و باعث اشتغال‌زایی شوم. اما هم اکنون چون حمایتی نمی‌شوم در خانه کار می‌کنم.

وی ادامه داد: از طرفی دیگر وسایل اولیه‌ای که باید در کار خود خریداری کنم متاسفانه قیمت‌های متفاوتی با وجود یک جنس مشابه در بازار وجود دارد در حالی که نباید اینگونه باشد. لذا پیشنهاد نهایی من این است که حمایت دولت حتی با وجود خصوصی‌سازی نباید برداشته شود.

برگزاری ۵۴ همایش طی ۸ ماه؛

میراث رئیس سازمان میراث برای دولت یازدهم

خبرگزاری تسنیم: سازمان میراث‌فرهنگی، نهادی تحقیقاتی و اجرایی محسوب می‌شود که ۷۰ درصد از بخش‌های آن را تحقیقات و پژوهش و کاوش‌ها و ۳۰درصد از مابقی قسمت‌های آن را حفاظت و مرمت و اقدامات اجرایی تشکیل می‌دهد.

به گزارش خبرنگار گروه "رسانه‌های دیگر" خبرگزاری تسنیم، «محمدشریف ملک‌زاده» آخرین رئیس سازمان میراث فرهنگی دولت دهم در طول 8 ماه مدیریت خود در این سازمان 54 همایش ملی و بین‌المللی برگزار کرده و به عملکرد خود در این سازمان نمره 20 داده است.

او درحالی این همایش‌ها را از آذرماه سال 91 تا هفته جاری برگزار کرده که به گفته اردشیر اروجی کارشناس برنامه‌ریزی میراث فرهنگی و گردشگری، بودجه سازمان میراث فرهنگی در سال 92، کاهش28درصدی داشته است؛ کاهش شدیدی که بسیاری را به این نتیجه رسانده که ممکن است سازمان میراث فرهنگی در سال‌جاری نتواند از پس پرداخت حقوق کارکنان و سایت‌های خود برآید. اما با این حال ملک‌زاده در آخرین همایش خود آلبوم عکسی از این همایش‌ها را در معرض دید بازدیدکنندگان گذاشت تا عزل و نصب‌های او در روزهای پس از پایان دولت دهم تنها خبری نباشد که در صدر اخبار میراث فرهنگی می‌نشیند.

براساس این گزارش، ملک‌زاده در آخرین همایش از خودش تشکر کرد و آنطور که سایت خبری هنرآنلاین نوشته است 100 میلیون هدیه به خودش داد تا باز هم در صدر اخبار میراث فرهنگی بنشیند؛ هدایایی که برخی از کارشناسان حاضر در این همایش از آن به عنوان «هدایای اجباری» یاد می‌کنند. خبر تقدیر از او درست در روزی روی سایت‌های خبری رفت که کاخ هخامنشی آپادانا در شهر 7 هزار ساله شوش سوخت. پیش از اینکه ملک‌زاده کارشناسان و مدیران استانی و کشور را برای مراسم تقدیر از خود به ارگ آزادی بکشاند هم لوستر «کاخ صاحبقرانیه» افتاد و آه از نهاد همگان برآورد.

«معصومه باکوچی»، مدیر مجموعه کاخ‌های نیاوران، بی‌پولی را دلیل اصلی سقوط لوستر کاخ 150 ساله صاحبقرانیه می‌داند: «بودجه‌ای برای تعمیر و استحکام‌بخشی موزه نداشتیم پس از این اتفاق قرار شده است که بودجه‌ای برای تعمیر سقف کاخ، اختصاص پیدا کند.» او البته سقوط این لوستر را با توجه به عمر کاخ طبیعی می‌داند اما توضیح او باعث نمی‌شود تا این سوال پیش نیاید که سازمان میراث فرهنگی چرا به‌جای برگزاری همایش‌ها و تجلیل‌های مختلف از خودی‌ها، بودجه را صرف مرمت میراث فرهنگی نمی‌کند که فلسفه اصلی تاسیس سازمانی به همین نام است؟ همچنین این سوال وجود دارد که اگر وضعیت مرمت کاخی که در پایتخت و جلوی دیدگان مسئولان است چنین است، بر سر دیگر آثار فرهنگی کشور چه آمده است؟ آثاری که کاخ سوخته آپادانای شوش هم یکی از آنهاست. پیش‌تر از این هم معتادان کاخ اردشیر این محوطه را آتش زده بودند تا باز هم این مسئله را یادآوری ‌کنند که آیا رئیس سازمان میراث فرهنگی که به عملکرد خود نمره 20 داده برای اینکه بتواند کارنامه قابل قبولی در نگاه عموم داشته باشد نباید بخشی از هزینه برگزاری این همایش‌ها را صرف حفاظت از آثار تاریخی کشور کند؟ افکارعمومی همچنان می‌پرسند ملک‌زاده از چه فرمولی برای نمره دهی به کارنامه خود استفاده کرده که تخریب آثار تاریخی در شهرهای مختلف و عدم مرمت آنها، در کارنامه‌اش هیچ تاثیری نداشته است؟

**همه همایش‌های آقای رئیس

برگزاری همایش‌های مختلف توسط ملک‌زاده سابقه دارد. او پیش از این و در کسوت معاونت گردشگری سازمان در سال اصلاح الگوی مصرف بیش از 100 همایش ملی و استانی برگزار کرد. افراد بسیاری هستند که بارها از خود می‌پرسند که نتیجه برگزاری آن همایش‌ها چه شد؟اما پاسخی نمی‌یابند!

ملک‌زاده اما همایش‌های دوران ریاست خود را در یک کتاب ماندگار کرد و در معرض دید خبرنگاران گذاشت. در مقدمه این کتاب که با صفحات گلاسه و کیفیت عالی توسط اداره کل روابط‌عمومی سازمان انتشار یافته آمده است که «برگزاری این تعداد همایش تنها در سطح ملی و بین‌المللی بوده و به همه همایش‌های برگزار شده در طول انتصاب آقای ملک‌زاده و در سطوح استانی نپرداخته‌ایم قطعا با شمارش این همایش‌ها تعداد آمار آنها افزایش می‌یافت». بیشتر همایش‌های 8 ماه اخیر برگزار شده توسط سازمان میراث فرهنگی با حاشیه همراه بوده است به نحوی که در مراسم رونمایی از مرمت 600 مسجد و بقاع متبرکه قرار بود رئیس‌جمهور سابق از طریق ویدئو کنفرانس مرمت مسجدی را در همدان رونمایی کند به دلیل تداخل در سیستم اینترنتی این کار انجام نشد و برنامه خاتمه یافت.

همچنین در مراسم بزرگداشت امیرکبیر در دی ماه 91 مردم روستای زادگاه امیرکبیر به‌‌رغم اینکه برای حضور در برنامه دعوت شده بودند اما در پشت درهای بسته سالن در خیابان ماندند. همایش رخدادهای انقلاب اسلامی نیز در بهمن 91 برگزار و موجب شد تا برخی از کارشناسان بیان کنند تاکنون برای ثبت این موارد ماده قانونی نداشته‌ایم و ثبت چنین میراثی مستلزم تحمل بیشتری است، به عنوان مثال موزه عبرت ایران به عنوان مکان رخداد انقلاب اسلامی ثبت شد ولی همین موضوع به مسئولان موزه ابلاغ نشده است.برگزاری همایش‌هایی مانند روز فردوسی و تقدیر از اعضای ستاد تسهیلات سفرهای کشور آن هم در سالن‌های 12 هزار و 100 هزار نفری ورزشگاه آزادی نیز پرحاشیه‌ترین برنامه‌های سازمان بود چرا که بسیاری از افراد هزینه برگزاری این مراسم را مورد انتقاد قرار داده بودند.

جشن ثبت جهانی کاخ گلستان در تیرماه 92 و نادیده گرفتن محققان و پژوهشگران موزه، حضور جمعیت چند صد نفری در کاخ و مراسم رونمایی از ثبت ملی قرآن‌های نفیس در فضای باز از همایش‌های پرحاشیه‌ای بود که برای واگذاری امور گردشگری و صنایع‌دستی به بخش خصوصی برگزار شد.منتقدان به برگزاری این مراسم و همایش‌ها توسط سازمان میراث فرهنگی به هزینه‌های مراسم و بزرگ جلوه دادن یک تکلیف سازمانی بوده است. ضمن اینکه برای هر برنامه از جمله نشست خبری عملکرد رئیس سازمان، تمامی مدیران کل میراث فرهنگی از 31استان کشور به تهران می‌آمدند و در هتل 4 ستاره لاله اقامت می‌کردند. با این حال رئیس سازمان میراث فرهنگی روز 13 مرداد در اولین روز کاری دولت یازدهم نیز همایش دیگری برگزار کرد با عنوان «رونمایی از منشور مدیریت علوی و منشور ملی بصیرت» که در آن انتصاب یک مدیر در جمهوری اسلامی ایران مورد بررسی قرار گرفته است.

**تقدیر از آقای رئیس

مراسم «تجلیل از رئیس سازمان میراث فرهنگی از سوی سازمان جهانی جهانگردی» عنوان برنامه‌ای بود که هفته دوم مرداد در ارگ آزادی برگزار شد. همایشی که برخی از مدعوین از آن به عنوان همایشی با هدایای اجباری یاد می‌کنند. به گفته برخی از مدعوین، این برنامه با حضور 1500مدیر و کارمند استانی در محوطه ارگ آزادی برگزار شد. اما نکته قابل توجه علاوه بر حضور چنین تعداد مهمان از شهرستان‌ها، حضور مدیران استانی با انبوهی از هدایا در قالب‌تابلو فرش‌های نفیس، صنایع‌دستی ارزشمند منبت‌کاری و قلمزنی و نیز سکه طلا به ارزش تقریبی بیش از 100 میلیون تومان برای تقدیر از خدمات 8 ماهه ملک‌زاده – رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری- بود در هشت ماهی که بیش از هرچیزی صرف برگزاری همایش شده بود. این گروه از حاضران در مراسم عنوان کردند که آقای سیروس ابراهیمی مدیرکل امور استان‌ها (فرماندار سابق کوهدشت و مدیرکل اسبق میراث فرهنگی لرستان که طی حکمی در دی ماه 91 از سوی ملک‌زاده به این پست گمارده شد.) هماهنگی و اطلاع‌رسانی به استان‌ها را انجام داده است.

طبق تعریفی که «محمدحسن محب‌علی» مشاور عالی سازمان میراث‌فرهنگی می‌دهد: «سازمان میراث‌فرهنگی، نهادی تحقیقاتی و اجرایی محسوب می‌شود که 70 درصد از بخش‌های آن را تحقیقات و پژوهش و کاوش‌ها و 30 درصد از مابقی قسمت‌های آن را حفاظت و مرمت و اقدامات اجرایی تشکیل می‌دهد». حال سوال اینجاست که زمانی که ساماندهی 200 هزار شیء موزه ملی و هزاران شیء بلاتکلیف است و رئیس موزه ملی ایران نبود بودجه و بی‌پولی را دلیل اصلی آن می‌داند، برگزاری این همه همایش چه معنی می‌دهد؟

منبع: تهران امروز
انتهای پیام/
خبرگزاری تسنیم: انتشار مطالب خبری و تحلیلی رسانه‌های داخلی و خارجی لزوما به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفا جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای بازنشر می‌شود.

یادبودی برای مرشد ولی‌الله ترابی

دوشنبه راوی قصه های کهن تشییع می‌شود

پیکر زنده‌یاد مرشد ولی‌الله ترابی – پیشکسوت هنر سنتی - فردا دوشنبه 14 مرداد از مقابل تالار وحدت به سمت قطعه هنرمندان بدرقه می‌شود.

خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی- این مراسم ساعت 10 صبح دوشنبه 14 مردادماه از مقابل تالار وحدت آغاز می‌شود و هنرمندان، خانواده و مدیران نمایش کشور با پیکر وی وداع خواهند کرد.
 
همچنین مراسم سوم و هفتم این زنده‌یاد چهارشنبه 16 مردادماه از ساعت 16 تا 30/17 در مسجد جامع ارشاد شهر ری به نشانی شهر ری، بلوار امام حسین(دیلمان سابق) ، میدان نماز برگزار می‌شود.
   
مرشد ولی الله ترابی – نقال یگانه داستان‌های ملی و اساطیری ایران زمین، جان به جان آفرین تسلیم کرد.
 
مرحوم ترابی که در خانواده ای تعزیه خوان تولد یافت بود، فعالیت در عرصه هنرهای نمایشی آیینی و سنتی را از طفولیت و با شبیه خوانی آغاز  کرد.
 

او با شاگردی در محضر اساتید هنر نقالی مکتب تهران به یکی از برجسته ترین اساتید نقالی بدل شد که شیوه شاخص و ویژه خود را در این زمینه، دارا بود. او که عمری در احیای این هنر، ترویج فرهنگ ملی و خدمت به شاهنامه فردوسی زحمت کشید، 12 مردادماه در سن 78 سالگی علاقه مندان به هنر ملی را وداع گفت و به سوی معبود پرکشید

شوش شعله‌ور شد

خس و خاشاک، پایتخت هخامنشیان را به آتش کشیدند + عکس

کاخ آپادانا درحالی چند روز پیش بر اثر انباشت نخاله‌ها، خس و خاشاک و گیاهان خودرو هرس نشده به آتش کشیده شد که کارشناسان و باستان‌شناسان میراث‌فرهنگی هنوز گزارشی از میزان خسارت‌های وارده بر این محوطه باستانی اعلام نکرده‌اند. این درحالی است که خردادماه سال جاری همزمان با انتخابات ریاست جمهوری کاخ اردشیر شوش هم بر اثر عوامل نامشخص دچار حریق شد.

خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ شوش به‌عنوان یکی از مهمترین محوطه‌های باستانی ایران و جهان، درحالی طی هفته‌های اخیر چندین بار گرفتار شعله‌های آتش شد که فعالان میراث‌فرهنگی به‌شدت از آتش‌سوزی‌های اخیر اظهار نگرانی کردند. عدم جمع‌آوری زباله‌ها، خس و خاشاک و گیاهان خودرو هرس نشده علت آتش‌سوزی‌های اخیر عنوان می‌شود.  
 
«مجتبی گهستونی» فعال میراث‌فرهنگی و دبیر انجمن تاریانا با اعلام این خبر به CHN افزود: «در هفته‌های گذشته کاخ آپادانا چندین بار بر اثر انباشت زباله‌ و گیاهان خودرو به آتش کشیده شد.»
 
این فعال میراث‌فرهنگی معتقد است، دما و گرمای قابل توجه شهرستان شوش از یک طرف و ضعف مدیریت پایگاه ‌شوش در جمع‌آوری به موقع گیاهان خودرو در کنار پایه‌ستون‌های هخامنشی از سوی دیگر سبب شده که آتش‌سوزی در این منطقه شدت و دامنه وسیعتری پیدا کند.
 
به‌گفته دبیر انجمن تاریانا، آتش سوزی‌های اخیر درحالی آسیب‌های جدی به ستون‌ها و پایه‌ستون‌های هخامنشی محوطه باستانی شوش  رسانده که سال گذشته 700 میلیون تومان به منظور انجام یکسری اقدامات مرمتی و پاکسازی در محوطه‌ّهای آپادانا و کاخ اردشیر و آماده سازی بخشی از پرونده شوش اختصاص گرفت. هر چند که بخشی از این اقدامات به دلیل عدم حضور ناظر کیفی با اعتراض‌های کارشناسان مواجه شد.
 
این درحالی است که پیش از این باستان‌شناسان به پایه‌های ستون‌های کاخ آپادانا و وضعیت نابسامان آن‌ها اشاره کرده‌ بودند. چنانچه به‌اعتقاد برخی از باستان‌شناسان، چندین دهه از کاوش آثار سنگی می‌گذرد اما تاکنون هیچ ساماندهی روی آثار صورت نگرفته است. با این وجود مسئولان و متولیان میراث‌فرهنگی از آماده‌سازی پرونده ثبت جهانی شوش در روزهای آینده می‌گویند.
 
اینکه عامل حریق در محوطه‌ باستانی شوش سهوی بوده یا عامدانه هنوز مشخص نیست، اما آنطور که از شواهد امر پیداست جمع آوری نشدن خس و خاشاک‌ّ و گیاهان خودرو در اطراف پایه‌ ستون‌ها سبب شده که آتش‌سوزی در ابعاد وسیعی از این محوطه باستانی ادامه پیدا کند. 
 
 
 
نوشته شده در تاريخ یک شنبه 13 مرداد 1392برچسب:چه بر سر هدایای روسای جمهور ایران آمده‌است؟, توسط نیما ذاکری سعید |
شنیده ها حاکی از آن است که موزه یادمان ریاست جمهوری تخلیه شد

چه بر سر هدایای روسای جمهور ایران آمده‌است؟

در چند ساعت پیش از آغاز مراسم تنفیذ ریاست جمهوری شنیده‌ها حاکی از آن است: «هدایای خارجی روسای جمهور و مقامات عالی کشور که در موزه هدایا و یادمان‌ها در کاخ سعدآباد نگهداری می شود، با چندین دستگاه کامیون منتقل شدند.» پیگیری‌ها در این زمینه در هاله‌ای از ابهام باقی‌ماند؛ چرا که کارمندان روابط عمومی ریاست جمهوری و مسئول روابط عمومی کاخ – موزه سعدآباد در این زمینه اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.

خبرگزاری میراث فرهنگی- گروه میراث فرهنگی-  در ساعات پایانی جمعه شب (11 مرداد ) شایعه‌ای منتشر شد مبنی بر اینکه هدایای خارجی روسای جمهور و مقامات عالی کشور که در موزه هدایا و یادمان‌ها در ساختمان 240 کاخ سعدآباد نگهداری می‌شود، با چندین دستگاه کامیون منتقل شدند.
 
چندین سایت اطلاع‌رسانی در این زمینه اخباری منتشر کردند که در آن‌ها آمده‌است: «دو روز است که این هدایا در حال جمع آوری و انتقال به مکان نامعلومی است! و مشخص نیست هدایای جمع‌آوری شده، مربوط به دوران دولت‌های احمدی نژاد است یا شامل دولت‌های قبل‌تر نیز می‌شود»
 
با این وجود، پیگیری‌‌های CHN نشان از بی‌اطلاعی مسئولان روابط عمومی ریاست جمهوری و همچنین مسئول روابط عمومی کاخ سعدآباد دارد.
 
نخستین تماس با روابط عمومی ریاست جمهوری انجام شد. کارمندان روابط عمومی در این باره گفتند که خبرهایی را در سایت‌ها خوانده‌اند ولی اطلاعی درباره این تخلیه ندارند.
 
پیگیری به توصیه کارمندان روابط عمومی از طریق اداره اخبار ادامه پیدا کرد در اداره اخبار هم همه یک مسئله را عنوان می‌کردند: «در این باره بی‌خبریم و در این زمینه باید با مسئول تشریفات ریاست جمهوری صحبت کرد.»
 
پاسبانیان، مسئول تشریفات ریاست جمهوری اما هیچ تماسی را پاسخ نمی‌دهد. تماس با دفتر ریاست جمهوری هم بی‌فایده است. آن‌ها شماره کاخ سعدآباد را برای شفاف‌سازی در این زمینه می‌دهند.
 
تلفن‌های روابط عمومی کاخ – موزه سعدآباد هم زنگ‌های بی‌پاسخ‌گو هستند تنها "نادری‌نژاد"، مسئول روابط عمومی کاخ سعدآباد است که در این باره اظهار بی‌اطلاعی می‌کند و می‌گوید که ساختمان 240 اصلا ارتباطی با کاخ موزه سعدآباد ندارد و ما حتی اجازه بازدید از این مجموعه را نداریم.
 
او درباره انتقال و تخلیه این موزه هم اظهار بی‌اطلاعی کرد.
 
مشایی موزه را به تعطیلی کشاند
مسئله اساسی اینجاست که در سال 89 نیز رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در نامه‌ای نسبت به تخلیه و مصادره اموال موزه یادمان ریاست جمهوری توسط سازمان میراث فرهنگی اعتراض کرده و از معاون حقوقی رئیس جمهور خواستار رسیدگی به این امر شد. بر این اساس مسئله انتقال و تخلیه موزه مسئله‌ای دور و دراز است.
 
گفته می‌شود که «موزه یادمان ریاست جمهوری»، در ساختمان 240 مجموعه سعدآباد تهران محل نگهداری کل هدایایی است که "سید محمد خاتمی" در دو دوره ریاست جمهوری خود در داخل و خارج از کشور دریافت کرده است.
 
این موزه در دوم خرداد 1384 رسما با حضور خاتمی رئیس جمهور و رئیس دفتر مقام معظم رهبری افتتاح شد و از همان زمان تحت نظارت سازمان اسناد و کتابخانه ملی قرار گرفت.
 
اما پس از این که محمد خاتمی دولت را به محمود احمدی‌نژاد تحویل داده، در آبان همان سال اسفندیار رحیم مشایی حق بهره‌برداری از این موزه را از کتابخانه ملی گرفته و به سازمان میراث فرهنگی واگذار کرد.
 
از این زمان به بعد سازمان میراث فرهنگی از ورود کارمندان این موزه به داخل آن جلوگیری کرد و موزه یادمان ریاست جمهوری ایران به تعطیلی کشیده شد.
 
این در حالی است که به گفته "حامد یاری"، مشاور رئیس کتابخانه ملی، موضوع حکم مشایی صرفا واگذاری ساختمان 240 سعدآباد به سازمان میراث فرهنگی بوده، نه اموال داخل این موزه.
 
در نامه رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به معاونت حقوقی محمود احمدی‌نژاد اشاره شده است که سازمان میراث فرهنگی در هفته‌های اخیر «بدون توجه به مصوبات دولت به صورت یک‌طرفه اقدام به تخلیه و مصادره اموال ساختمان یادمان ریاست جمهوری کرده است.»
 
در خبرگزاری ایلنا  از قول حامد یاری گفته شده است که در مورد واگذاری اشیا و هدایای داخل موزه یادمان «تصمیم رسمی از جانب دولت اعلام نشده است» و سازمان میراث فرهنگی به طور غیرقانونی دست به مصادره این اموال زده‌است.
 
به گفته این مشاور سازمان اسناد و کتابخانه ملی، «یادمان‌های ریاست جمهوری جزء اسناد کشور به حساب می‌آیند و به همین دلیل نگهداری از آنها تنها به سازمان اسناد محول شده و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ایران «به بهانه موزه‌ای بودن این اشیا» دست به مصادره اموال موزه یادمان ریاست جمهوری زده است.»
 
تاریخچه تشکیل موزه یادمان‌ها اما به خیلی سال پیش برمی‌گردد. در سایت این موزه عنوان شده است که مقام معظم رهبری در اوایل دوران ریاست جمهوری خود، دستور ایجاد موزه هدایای ریاست جمهوری را صادر فرمودند. این امر در سال 1365 با گردآوری مجموعه هدایا و نگهداری در یکی از ساختمان‌های دفتر ریاست جمهوری به انجام رسید و خود مقدمه‌ای شد برای ایجاد موزه هدایای رئیسان جمهوری اسلامی ایران.
 
بعدها در دهه 70 به منظور برآوردن بخشی از اهداف سازمان اسناد و کتابخانه ملی در جهت ایجاد آرشیو ملی از طریق حفاظت و صیانت از خاطره و یادبود شخصیت هایی که طی تاریخ پس از پیروزی انقلاب اسلامی نقش عمده‌ای در جهت اعتلای میهن برعهده داشته‌اند، با توجه به بند پنجم قانون تأسیس سازمان اسناد ملی (سابق) یادمان رئیس جمهور حجت الاسلام والمسلمین هاشمی رفسنجانی در سال 76 تأسیس و راه‌اندازی شد. اسناد و هدایای دو دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی با صلاحدید وی و زیر نظر سازمان اسناد ملی ایران (سابق) در محلی که به همین منظور در رفسنجان زادگاه او بنا شد در معرض دید عموم قرار گرفت.
 
یادمان رئیس جمهور حجت الاسلام والمسلمین خاتمی در سال 83 تأسیس شد. اسناد و هدایای دو دوره ریاست جمهوری سید محمد خاتمی با صلاحدید او و زیر نظر سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ساختمان شماره 240 مجموعه فرهنگی و تاریخی سعدآباد در معرض دید عموم قرار گرفت و در خرداد ماه سال 84 به طور رسمی افتتاح شد.
 
اما با توجه به شنیده‌هایی که عنوان شده، به نظر می‌رسد که رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران باید در این زمینه تحقیق دیگری انجام دهند و از وضعیت این موزه اطلاعات دقیقی ارایه دهند.
نوشته شده در تاريخ پنج شنبه 10 مرداد 1392برچسب:نمايشگاه صنايع دستي و سوغات 22الي 29 مرداد ماه نوشهر, توسط نیما ذاکری سعید |

نمايشگاه صنايع دستي و سوغات

22الي 29 مرداد ماه نوشهر

محل نمايشگاه :پلاژ حسيني

شماره تماس : 09336222024

نوشته شده در تاريخ چهار شنبه 9 مرداد 1392برچسب:نمايشگاه صنايع دستي مشهد را هنرمندان شركت نميكنند , توسط نیما ذاکری سعید |
اطلاع رساني كنيد
بدين وسيله به اطلاع كليه هنرمندان ايران زمين ميرسانيم
براي ثبت نام نمايشگاه صنايع دستي مشهد در تاريخ 28/5/92 به هيچ عنوان مبلغي واريز نكنيد .قانونا اين نمايشگاه براي حمايت از صنعتگران بوده و بصورت رايگان بايد برگزار شود و لذا خواهشمنديم به هيچ عنوان در نمايشگاههايي كه به عنوان صنايع دستي و از طرف معاونت صنايع دستي تمام شهرهاي كشور برگزار ميشود كه قرار بر گرفتن وجه در آن باشد از هنرمندان به هيچ عنوان شركت نكنيد .

صفحه قبل 1 ... 10 11 12 13 14 ... 42 صفحه بعد

.: Weblog Themes By LoxBlog :.

تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.